De douanier was bevoegd om containers te selecteren die voor extra controle in aanmerking kwamen.
Volledig scherm
De douanier was bevoegd om containers te selecteren die voor extra controle in aanmerking kwamen. © BELGA

Douanier in de cel voor hulp aan drugsbendes

Een 36-jarige douanier uit Brecht is aangehouden op verdenking van invoer van cocaïne en lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. 

 1. Kwart van personeel Evonik rijdt met fiets naar werk: workshops tegen dodehoekongevallen
  Antwerpen/Berendrecht/Lillo/Stabroek

  Kwart van personeel Evonik rijdt met fiets naar werk: workshops tegen dodehoekon­geval­len

  Chemiebedrijf Evonik wil met een aantal workshops iets doen aan de dodehoekongevallen die zoveel leed veroorzaken in het verkeer. De truck van de campagne ‘Veilig op Weg’ (VoW) van Transport en Logistiek Vlaanderen komt op 27 september en 18 oktober naar de site van Evonik. De VoW-truck staat trouwens al op zondag 26 september op de Dorpsdag in Stabroek.
 2. Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanistan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”
  ANTWERPEN

  Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanis­tan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”

  De tiende editie van het festival ‘Spiegels van de Ziel’ van sociaal theater Tutti Fratelli staat volledig in het teken van de recente gebeurtenissen in Afghanistan. Er is plaats voor volkskeuken, theater, dans, film en muziek met onder andere Kommil Foo, Soe Nsuki en Lisette Ma Neza. “Met dit festival creëren we al tien jaar lang ruimte voor kunst in al haar vormen en maten, een vrijplaats voor kunstenaars van alle slag.”
 3. “Zulke tactieken zijn enkel voor losers”: man die ex belaagde en afperste voor 300.000 euro riskeert 2 jaar cel
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Zulke tactieken zijn enkel voor losers”: man die ex belaagde en afperste voor 300.000 euro riskeert 2 jaar cel

  Beklaagde Peter V. (55) reageerde niet al te best toen zijn relatie met Magdalena op de klippen liep. Hij begon haar te stalken en stuurde honderden berichten waarin hij dreigde haar te verkrachten en vermoorden. Hij probeerde haar ook te laten ontslaan. De procureur kon er alvast niet lachen. “Dat is het laagste van het laagste. Enkel losers gebruiken zulke tactieken.”