Eén van de verdachten Naserdine T. hield wel van wat luxe.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de verdachten Naserdine T. hield wel van wat luxe. © rv

Door cocaïnehandel zwommen ze in het geld, nu lijkt hun luxeleventje voorbij: beruchte drugsfamilie ‘De Mixers’ riskeert tot 10 jaar cel

Antwerpen/BorgerhoutEén van de vijf meest beruchte drugsfamilies uit Antwerpen, ‘de Mixers’, staat eindelijk voor de rechter. De procureur vordert straffen van 8 tot 10 jaar tegen de kopstukken van de familie S. uit Borgerhout. Hij vraagt ook de verbeurdverklaring van honderdduizenden euro’s die met cocaïnehandel zijn verdiend. Met dat geld werden luxueuze appartementen gekocht met ‘zicht op zee in Tanger’. De bendeleden leefden officieel van stempelgeld of schimmige jobs of hadden gewoon “veel geluk gehad bij het gokken.” 

 1. Fietserstunnel afgesloten in beide richtingen nadat stuk van overkapping bij ingang naar beneden komt
  Antwerpen

  Fietsers­tun­nel afgesloten in beide richtingen nadat stuk van overkap­ping bij ingang naar beneden komt

  De fietserstunnel aan de D’Herbouvillekaai, bij de Kennedytunnel, is dinsdagochtend door de politie afgesloten. Een stuk van de overkapping over een van de ingangen is naar beneden gekomen, waardoor de politie het niet meer veilig achtte dat fietsers daar zomaar konden passeren. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer komt er dinsdagavond nog een aannemer ter plaatse om het probleem aan te pakken.
 2. Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamantwijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuisbed dat ik een goede engelbewaarder heb”
  PREMIUM
  Antwerpen/Booischot

  Lieve overleefde nipt bomaanslag in Antwerpse diamant­wijk, na 40 jaar praat ze voor het eerst: “Koningin Fabiola zei aan mijn ziekenhuis­bed dat ik een goede engelbe­waar­der heb”

  “Mensen vielen flauw toen ze zagen hoe ik er aan toe was.” De 61-jarige Lieve Jacobs uit Booischot bij Heist-op-den-Berg overleefde 40 jaar geleden de bomaanslag in de Antwerpse diamantwijk, waarbij drie mensen stierven en 106 gewonden vielen. Als een van de eerste slachtoffers kwam ze zwaargewond toe in het ziekenhuis. Voor het eerst doet ze haar verhaal, en ze lanceert ook een oproep. “Ik wil graag weten wie die jonge rijkswachter was die mij naar het ziekenhuis bracht.”