Dokwerker Kristof S. 'De Lange' en ceelbaas Ronald A. ‘Den Ouwe’ zijn twee van de 28 verdachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Dokwerker Kristof S. 'De Lange' en ceelbaas Ronald A. ‘Den Ouwe’ zijn twee van de 28 verdachten. © rv

Dokwerkers zijn het beu om voor maffia te werken en starten eigen drugslijn op: procureur vordert tot 12 jaar cel

AntwerpenDokwerkers die cocaïne uithaalden voor de Nederlandse maffiabaas Martien Reuvers, besloten in 2019 voor eigen rekening een drugslijn op te zetten. Moeilijk was dat niet want hun ploegbaas op de autoterminal ICO regelde zelf de criminele contacten. Maar al snel liepen ze tegen de lamp. De procureur vordert tegen de kopstukken celstraffen van 7 tot 12 jaar. 

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. “Amper winst, véél vervuiling”: Demir wil cruiseschepen aanpakken, stad Antwerpen niet akkoord
  PREMIUM

  “Amper winst, véél vervuiling”: Demir wil cruisesche­pen aanpakken, stad Antwerpen niet akkoord

  Het draagvlak voor grote cruiseschepen bij bewoners is laag. Ook de opbrengsten zijn gering. Dat blijkt uit een studie van Toerisme Vlaanderen naar cruiseschepen. Vlaams minister van Omgeving en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) vindt dan ook dat de sector hertekend moet worden. Maar daar is Antwerps schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) - partijgenoot van Demir - het niet mee eens.
  Antwerpen
 3. Liefde gevolgd naar Syrië, maar daar werd ze twee keer gedwongen uitgehuwelijkt. Nu krijgt IS-bruid 48 maanden cel
  PREMIUM

  Liefde gevolgd naar Syrië, maar daar werd ze twee keer gedwongen uitgehuwe­lijkt. Nu krijgt IS-bruid 48 maanden cel

  De Antwerpse rechtbank heeft IS-bruid Nora V. (29) veroordeeld tot 48 maanden gevangenis, waarvan 18 maanden met uitstel. V. was in 2013 haar grote jeugdliefde Tarik Taketloune gevolgd naar Syrië nadat hij zich aangesloten had bij Islamitische Staat. Volgens haar advocaten wachtte haar daar niet zozeer een strijdersbestaan, maar een hel waarin ze zelfs twee keer gedwongen werd gehuwd. “Kom maar naar hier. Dan trouwen we en leiden we een leven zoals we dat altijd wilden.”
  Antwerpen