De politie vond na lang zoeken de container waarin de twee uithalers bijna gestikt waren.
Volledig scherm
De politie vond na lang zoeken de container waarin de twee uithalers bijna gestikt waren. © PLA

Dokwerker verraadt zichzelf in chatbericht: “Merci, top dat politie niet weet dat ik het was”

AntwerpenDokwerker Umit S. is ten onrechte veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn hulp bij de invoering van 1 ton cocaïne. Niet hij, maar een andere dokwerker zou de drugscontainer hebben opengemaakt zodat de uithalers hun slag konden slaan. Die andere dokwerker gaf dat na het proces zelf toe op Instagram. Umit S.: “Ik ga u niet verraden.” J.N.: “Top, merci maat.”

 1. Chatberichten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmilieu: “Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs”
  PREMIUM

  Chatberich­ten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmili­eu: “Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs”

  Deurne stond eind augustus 2020 in rep en roer na maar liefst zeven aanslagen met granaten en kalasjnikov. Burgemeester De Wever stuurde zijn Bearcat en veel politie de straat op. De daders bleven onvindbaar. Tot de chatdienst Sky ECC werd gekraakt, en de berichtjes de speurders naar de criminelen leidden. Hoofdverdachte Mohamed El H. riskeert 6 jaar cel.
 2. Zo VeloVeilig is Antwerpen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Antwerpen

  Zo VeloVeilig is Antwerpen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Antwerpen hebben 1.170 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.