Tom Johnson en Romy Nijs zijn volgens Klasse de twee beste Antwerpse leerkrachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Johnson en Romy Nijs zijn volgens Klasse de twee beste Antwerpse leerkrachten. © Klaas De Scheirder

Dit zijn de twee beste leerkrachten van Antwerpen: “Het is nog altijd een droomjob”

AntwerpenAntwerpen telt honderden fantastische leerkrachten, maar Tom Johnson (34) en Romy Nijs (49) springen er dit jaar uit. De vioolleerkracht en juf voor anderstalige nieuwkomers doen hun job met hart en ziel, en geven hun leerlingen alle kansen. Een gesprek met twee van de beste Antwerpse leerkrachten. “Het was meteen duidelijk dat ik dit voor de rest van mijn leven wilde doen.”

 1. Antwerps vijfsterrenhotel wil ‘bepaald volkje’ uit publieke tuin houden, maar moet slagboom afbreken van stad
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Antwerps vijfster­ren­ho­tel wil ‘bepaald volkje’ uit publieke tuin houden, maar moet slagboom afbreken van stad

  De soap rond het nieuwe vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in hartje Antwerpen gaat verder. De eigenaar plaatste nu een slagboom voor de trage weg die doorheen de botanische tuin langs het hotel loopt. De stad geeft misnoegde buurtbewoners gelijk, de bareel moet verdwijnen. Maar bij Botanic Sanctuary denken ze daar anders over. “Drugs dealen, kamperen in de tuin… dat ‘volkje’ is hier niet welkom.”
 1. Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemeester van de stationsbuurt”
  ANTWERPEN

  Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemees­ter van de stations­buurt”

  Het naamloze pleintje in het Antwerpse Statiekwartier gaat voortaan door het leven als ‘Louis Michielsen Plaats’. Een ode aan de bekendste zwerver van ’t stad, die in 2019 overleed. Het naambord is donderdag onthuld door zelfverklaard schijnburgemeester ‘BDW’. “In tegenstelling tot de meeste straatnamen die naar personen vernoemd zijn, was Louis wel degelijk een deel van het plein.” Eerbetoon aan een ‘schone mens’.