De verongelukte Carlos en zijn 11-jarige zoon.
Volledig scherm
PREMIUM
De verongelukte Carlos en zijn 11-jarige zoon. © rv

Dit zijn de slachtoffers van de ingestorte school in aanbouw: “Harde werkers die vele uren klopten voor hun jonge gezinnen”

AntwerpenDrie Portugese en twee Moldavische bouwvakkers hebben het leven gelaten bij de instorting van school KUUB op Antwerpen-Zuid. Een drama. Partners, vaders, collega’s, vrienden, voetbalsupporters... Wie waren Carlos, Christiano, António, Nicolae en Mihail? Waarom zochten ze werk in België? En wie laten ze achter? Dit is wat we weten.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Omstreden Antwerpse goudfabriek naar de rechter na flyeractie Groen: “Pamflet bevat foute info”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Omstreden Antwerpse goudfa­briek naar de rechter na flyeractie Groen: “Pamflet bevat foute info”

  Het zit er bovenarms op tussen de Antwerpse goudraffinaderij Value Trading en de partij Groen. De goudfabriek stapt naar de rechtbank tegen flyers die werden verspreid door de Antwerpse afdeling van Groen. In die flyers wordt opgeroepen om een bezwaarschrift in te dienen tegen de nieuwe aanvraag van Value Trading voor een verlenging van zijn omgevingsvergunning. Value Trading beweert dat de documenten foutieve informatie bevatten.
 3. Dronken met kind op de achterbank keert om bij verkeerscontrole aan Waaslandtunnel om politie te vermijden
  Antwerpen

  Dronken met kind op de achterbank keert om bij verkeers­con­tro­le aan Waasland­tun­nel om politie te vermijden

  De Antwerpse politie controleerde verleden zondag het verkeer aan de uitgang van de Waaslandtunnel op Linkeroever en aan de Plantin en Moretuslei. Drie bestuurders hadden drugs gebruikt en kregen meteen een rijverbod van 15 dagen. Een vrouw die eveneens onder de invloed was, besloot bij het dispositief om te keren en weg te rijden, waarbij ze een paar gevaarlijke manoeuvres uithaalde. Ook zij mocht haar rijbewijs onmiddellijk afgeven.