De verongelukte Carlos en zijn 11-jarige zoon.
Volledig scherm
PREMIUM
De verongelukte Carlos en zijn 11-jarige zoon. © rv

Dit zijn de slachtoffers van de ingestorte school in aanbouw: “Harde werkers die vele uren klopten voor hun jonge gezinnen”

AntwerpenDrie Portugese en twee Moldavische bouwvakkers hebben het leven gelaten bij de instorting van school KUUB op Antwerpen-Zuid. Een drama. Partners, vaders, collega’s, vrienden, voetbalsupporters... Wie waren Carlos, Christiano, António, Nicolae en Mihail? Waarom zochten ze werk in België? En wie laten ze achter? Dit is wat we weten.

 1. Terug naar de roots van DYSTINCT (22), de Antwerpse hiphop-artiest die op billboards in Marokko staat: “Vertrokken met slechts 20 euro op zak, nu rij ik in een Mercedes”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Terug naar de roots van DYSTINCT (22), de Antwerpse hip­hop-ar­tiest die op billboards in Marokko staat: “Vertrokken met slechts 20 euro op zak, nu rij ik in een Mercedes”

  In Marokko staat zijn hoofd op billboards, hij reist rond in zijn eigen tourbus en zijn album werd al 52 miljoen keer gestreamd: DYSTINCT, alias Iliass Manouri (22), is hot. De Antwerpse hiphop-artiest van Marokkaanse afkomst bracht net zijn debuutplaat ‘Mon Voyage’ uit, dat twee dagen na de release al bekroond werd met een gouden plaat. Wij keerden vandaag met hem terug naar zijn roots, het voetbalveldje op de Dageraadplaats: “Ik ging van een fiets naar een Mercedes, puur door hard te werken.”
 2. ZOO Antwerpen onderzoekt invloed van lockdown op dieren: “Chimpansees hadden tijdens de sluitingen opnieuw meer oog voor elkaar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ZOO Antwerpen onderzoekt invloed van lockdown op dieren: “Chimpan­sees hadden tijdens de sluitingen opnieuw meer oog voor elkaar”

  De lockdown tijdens de coronapandemie heeft niet alleen een grote impact gehad op ons, ook de dieren van ZOO Antwerpen merkten al snel dat er iets niet pluis was. Want waar was al dat volk toch naartoe? Onderzoeker Marina Salas (33) observeerde hun gedrag en kwam tot opvallende vaststellingen: “Chimpansees gingen plots opnieuw meer met elkaar om.”