De verongelukte Carlos en zijn 11-jarige zoon.
Volledig scherm
PREMIUM
De verongelukte Carlos en zijn 11-jarige zoon. © rv

Dit zijn de slachtoffers van de ingestorte school in aanbouw: “Harde werkers die vele uren klopten voor hun jonge gezinnen”

AntwerpenDrie Portugese en twee Moldavische bouwvakkers hebben het leven gelaten bij de instorting van school KUUB op Antwerpen-Zuid. Een drama. Partners, vaders, collega’s, vrienden, voetbalsupporters... Wie waren Carlos, Christiano, António, Nicolae en Mihail? Waarom zochten ze werk in België? En wie laten ze achter? Dit is wat we weten.

  1. ‘Pop-upvaccinatiedorpen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”
    PREMIUM
    Antwerpen

    ‘Pop-upvaccina­tie­dor­pen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”

    79 procent van de Antwerpse 18-plussers kreeg ten minste één coronaprik. Niet slecht, maar dat moet beter, vinden de eerstelijnszones van de stad. En dus strijken er nog de hele zomer ‘pop-upvaccinatiedorpen’ neer ín de wijken. Vorige week werden al 700 mensen uit de omgeving van het Astridplein en het Kiel geprikt. Morgen zijn omwonenden van Park Spoor Noord aan de beurt.