BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Dit is wat we nu weten over de ingestorte school in opbouw in Antwerpen

In de Antwerpse wijk Nieuw Zuid is vrijdagnamiddag een deel van een schoolgebouw in opbouw ingestort, waarbij ook een stelling aan het gebouw naar beneden kwam. Er zijn vijf dodelijke slachtoffers gevallen. Een overzicht van alles wat we nu weten over de ramp.

 1. Belangrijkste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Belangrijk­ste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckx­tun­nel zijn liefst 14 meter lang”

  De Kennedytunnel onder de Schelde, de Craeybeckxtunnel op de E19 en de Tijsmanstunnel in de Antwerpse haven krijgen nog dit jaar slagbomen. Op die manier kunnen de tunnels snel afgesloten worden bij incidenten zoals brand én kunnen hulpdiensten makkelijker hun werk doen. In de Beverentunnel in het havengebied zijn de nieuwe slagbomen al een feit. Opvallend: omdat de slagbomen verschillende rijstroken overbruggen, zijn ze bijzonder groot. De barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang.
 2. Belgian Lions als helden onthaald in Antwerpen: “Zelfs de basketballers van de oude garde zijn trots op ons”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Belgian Lions als helden onthaald in Antwerpen: “Zelfs de basketbal­lers van de oude garde zijn trots op ons”

  Ze dachten dat ze nog een laatste interview met ATV moesten afnemen, maar in werkelijkheid werden onze Belgian Lions door een legioen van collega’s, familie en vrienden vanmiddag als helden onthaald in Antwerpen. Olympiërs Rafaël, Thibaut, Thierry en Nick grepen net naast een bronzen medaille na een verlies tegen topteam Servië, al repte niemand daar vandaag een woord over: “Speciaal. Onwezenlijk. En vooral: héél trots.”