Toen was het nog grote liefde: Patrick R. op zijn huwelijk met zijn Els H. Het koppel is ondertussen uit elkaar.
Volledig scherm
Toen was het nog grote liefde: Patrick R. op zijn huwelijk met zijn Els H. Het koppel is ondertussen uit elkaar. © rv

Directeur Apcoa stal voor 4,5 miljoen aan parkeergeld: ex-vrouw draait mee op voor fraude

Gewezen technisch directeur Patrick R. (51) van het parkeerbedrijf Apcoa draait niet alleen op voor de verduistering van 4,5 miljoen euro aan parkeergeld. Ook zijn ex-vrouw Els H. (49) met wie hij destijds een luxe-leven leidde in de buurt van BV’s, is naar de strafrechter verwezen. Zij is volgens het parket mee schuldig aan het witwassen van het gestolen geld.

Een sprookjeshuwelijk blijft dan toch niet eeuwig duren. Manager Patrick R. uit Oppuurs  trad in 2010 in het huwelijk met Els H. Over het prachtige feest in San Marco Village in Aartselaar waren de honderden gasten weken later nog niet uitgepraat. Patrick R. stond dan ook bekend als een succesvolle zakenman. Hij was technisch directeur bij het Antwerpse parkeerbedrijf Apcoa dat in een tiental steden en gemeenten parkeermeters en -garages beheert. Patrick R. stond in voor het onderhoud van de installaties. 

Patrick R. en Els H. hielden zich graag op in de omgeving van BV’s. Een verjaardagsfeestje bij hen thuis in Oppuurs werd opgeluisterd door dj Kelly Pfaff. Op de foto’s ook een kist champagne met de gelukwensen van Koen Wauters en Valerie De Booser. 

Ontmaskerd als ordinaire huisdief

Maar in juli 2016 werd directeur  Patrick R. ontmaskerd als een ordinaire huisdief.  Hij had jarenlang geldlades van parkeermeters opzijgezet. Zogezegd voor een interne controle. Het geld verdween in zijn zakken. Hij slaagde erin de duizenden munten  te storten op zijn eigen bankrekening of op die van zijn vrouw. 

Volgens het Antwerpse gerecht heeft Patrick R. over de jaren heen 4.589.504,42 euro verduisterd.  Het geld werd verbrast aan hun luxueuze levensstijl met reizen naar Ibiza, VIP-feestjes of deelname aan exclusieve autoraces zoals de Runbal Rally met aankomst in Marbella. Het koppel had verschillende auto’s waaronder een Maserati. 

Apcoa-directeur Patrick R. nam kort voor zijn arrestatie in 2016 nog samen met zijn echtgenote deel aan de mondaine Runball Rally.
Volledig scherm
Apcoa-directeur Patrick R. nam kort voor zijn arrestatie in 2016 nog samen met zijn echtgenote deel aan de mondaine Runball Rally. © rv

Patrick R. liet ook de anderen meeprofiteren van zijn diefstallen. Zo werd de plaatselijke kaatsclub Oppuurs jarenlang gesponsord door parkeerbedrijf Apcoa. De directie van Apcoa wist van niets. Patrick R. gaf zijn echtgenote Els H. alle kansen om een webshop uit te bouwen.  Na de arrestatie van haar man  doekte Els H. snel haar winkel op.  

Gescheiden

Patrick R. zat bijna vijf maanden in voorarrest.  De man legde bekentenissen af. Advocaat Kris Luyckx: “Mijn cliënt erkent de hem verweten feiten en heeft ondertussen zijn ganse vermogen ter beschikking gesteld van de schuldeisers om de geleden schade te vergoeden.”

Zijn huwelijk met Els H. overleefde het gerechtelijke onderzoek niet. Voor zijn ex-vrouw is dat een pijnlijke zaak. Zij werd in de loop van het onderzoek niet aangehouden omdat zij beweerde niets van de sjoemelpraktijken af te weten.  Aan het einde van het  gerechtelijke onderzoek werd zij toch in verdenking gesteld voor witwassen van de gestolen gelden. 

 De raadkamer besliste donderdag om zowel Patrick R. als zijn ex Els H. door te verwijzen naar de rechtbank. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. Beerschot won de heenmatch met 1-0. Het kan in Leuven dus nog alle richtingen uitgaan. Toch had de supportersfederatie de wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “Zeven dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.