De Friendship Building staat in de volksmond gekend als de Chiquita Building.
Volledig scherm
De Friendship Building staat in de volksmond gekend als de Chiquita Building. © Laenen

Dinantstraat verdwijnt en hoogbouw toegestaan: krijtlijnen voor ontwikkeling site Chiquita Building bepaald

AntwerpenDe stad Antwerpen wil de Friendshipsite op het Eilandje, waar ook de bekende Chiquita Building staat, herontwikkelen tot een levendige en aantrekkelijke locatie met ruimte voor wonen en werken. Er is daarom een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) bepaald. Daarin staat onder meer dat de Dinantstraat verdwijnt en dat op bepaalde plekken hoger mag gebouwd worden. Het RUP wordt binnenkort ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

  1. Nooit zoveel vrachtwagens door Liefkenshoektunnel, maar nog steeds veel minder auto’s dan vóór corona: “Thuiswerk speelt rol, meer werknemers kiezen ook voor fiets”
    Antwerpen

    Nooit zoveel vrachtwa­gens door Liefkens­hoek­tun­nel, maar nog steeds veel minder auto’s dan vóór corona: “Thuiswerk speelt rol, meer werknemers kiezen ook voor fiets”

    Het voorbije jaar is er 11 procent meer verkeer door de Liefkenshoektunnel gereden dan in 2020. Alles samen maakten bijna 10,4 miljoen vrachtwagens en personenwagens gebruik van de verbinding. “Voor ons is 2021 een ‘tussenjaar’ geworden: meer dan in 2020, nog steeds minder dan in 2019”, zegt Marc Persoon, operationeel manager van de NV Tunnel Liefkenshoek.