De politie haalt de actievoerders weg.
Volledig scherm
De politie haalt de actievoerders weg. © Marc De Roeck.

Dierenactivisten van Animal Resistance slaan opnieuw toe: 14 vastgeketende actievoerders versmarkt Cru bestuurlijk aangehouden

De strijd van de activisten van Animal Resistance tegen foie gras verlegde zich zondagnamiddag naar de Groenplaats in Antwerpen. Veertien leden van de groep ketenden zich vast aan de vleestoog in versmarkt Cru. Hun eis: de winkel moet onmiddellijk stoppen met de verkoop van foie gras. De politie hield uiteindelijk de veertien vastgeketende actievoerders bestuurlijk aan. Een aantal van hen moest naar een opgevorderde bus van De Lijn worden gesleept.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 35 nieuwe ‘Smaakmeesters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

    35 nieuwe ‘Smaakmees­ters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

    De stad Antwerpen en meer dan tachtig gepassioneerde horecaondernemers organiseren op 3 en 4 oktober de zesde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Het hele weekend kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken en ondanks de coronacrisis zijn er dit jaar 35 nieuwe deelnemers. “Een teken van veerkracht, er is meer nodig dan een virus om onze stad te doen kapseizen”, zegt schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA).