De site van Umicore. De fabriek wil nu de bewoners die weg willen, helpen met een verhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
De site van Umicore. De fabriek wil nu de bewoners die weg willen, helpen met een verhuis. © BELGA

Deze loodvervuiling is er te veel aan: Umicore betaalt verhuis van gezinnen die weg willen

Het is plots alle hens aan dek voor metaalverwerkend bedrijf Umicore in Hoboken. Het Antwerpse stadsbestuur gaat volgende week met de fabriekstop samenzitten. Op tafel ligt onder meer een door Umicore betaalde verhuis van gezinnen met kinderen naar een veiligere plek. Als die gezinnen dat willen natuurlijk. Er zal sowieso ook overleg zijn met de buurt.

  1. LIVE. Antwerps nachtleven bezet vijf weken lang Oosterweelwerven: “Tegen de eventsector terug begint te leven, is de helft zijn job kwijt”
    PREMIUM

    LIVE. Antwerps nachtleven bezet vijf weken lang Oosterweel­wer­ven: “Tegen de eventsec­tor terug begint te leven, is de helft zijn job kwijt”

    Bouwheer Lantis wil aan jong Antwerpen tonen dat het Oosterweeltraject meer is dan nieuwe stroken asfalt voor miljoenen auto’s. Op vijf donderdagen deze zomer bezetten bekende deejays, festival- en nachtlevenpromotors vijf verschillende werven om zowel de nieuwe ecobruggen, fietspaden en natuurgebieden rond Oosterweel te promoten als het Antwerpse nachtleven te ondersteunen. Met deze week Yves Massignani van reizend feestconcept Contrair.