Burgerbeweging Deurne Ruimt tijdens de wereldrecordpoging peuken rapen.
Volledig scherm
Burgerbeweging Deurne Ruimt tijdens de wereldrecordpoging peuken rapen. © rv

Deurne ruimt recordaantal peuken op: “Op 7 november houden we een nieuwe opruimactie”

AntwerpenEen maand geleden gingen een honderdvijftigtal inwoners van Deurne aan de slag om zo veel mogelijk peuken te verwijderen uit de openbare ruimte. Ze verbraken daarmee het wereldrecord! Door het grote succes van de World Cleanup Day in september organiseren Deurne Ruimt Op! en Provinciaal Groendomein Rivierenhof op 7 november een nieuwe opruimactie in het park.

 1. Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactverbod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactver­bod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”

  Een contactverbod met... een chimpansee. Wereldwijd wreef menig lezer zich even in de ogen toen dat nieuws de internationale pers haalde. Net zoals Adie Timmermans uit Deurne zich even in de ogen wreef toen de zoo van Antwerpen haar per brief vroeg om afstand te houden van de aap Chita. “En toch blijf ik erbij dat ze me zoiets niet konden opleggen.”
 2. "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscholen om met mondmaskerplicht?
  PREMIUM
  Antwerpen

  "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscho­len om met mondmasker­plicht?

  Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie dat niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Hoe gaan de Antwerpse scholen om met de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar? De ene directeur vindt het een noodzakelijke maatregel, de andere betwijfelt het nut ervan: “Gelukkig zijn er relatief weinig ouders die er een probleem van maken.”