De elleboog-emoji van het Antwerpse designerduo MarcMarc.
Volledig scherm
De elleboog-emoji van het Antwerpse designerduo MarcMarc. © MarcMarc

Designerduo lanceert elleboog-emoji: “Uit dankbaarheid voor inspanningen van zorgpersoneel”

Het Antwerpse designerduo MarcMarc, bestaande uit auteur Marc Pairon uit Aartselaar en grafica Marcia Pannier uit Heist-op-den-Berg, hebben naar aanleiding van de coronacrisis een nieuwe emoji ontworpen. De gestileerde ellebooggroet, die de naam ‘Dikke Elleboog’ of ‘Big Elbow’ kreeg, is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke periode.

“De dikke elleboog staat niet alleen symbool voor het alternatief van handen schudden, maar ook voor onze dankbaarheid voor alle inspanningen die artsen, verplegend personeel en medewerkers van essentiële bedrijfstakken zich tijdens deze coronapandemie getroosten”, aldus Marc Pairon. “Wij hebben alvast een aanvraag gedaan bij zowel Apple als Google om deze emoji op te nemen in de volgende update van de iOS- en Android-besturingssystemen.”

In afwachting daarvan kan de emoji gratis gedownload worden via https://bit.ly/Elleboog of http://prez.ly/ilqb

  1. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

    Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

    De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
  2. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

    Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

    De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.