Dit is ‘m: een beauty van 1.175 karaat, een zeer heldere, hoogkwalitatieve ruwe diamant uit de Karowe-mijn in Botswana. HB Antwerp zal de steen analyseren en slijpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is ‘m: een beauty van 1.175 karaat, een zeer heldere, hoogkwalitatieve ruwe diamant uit de Karowe-mijn in Botswana. HB Antwerp zal de steen analyseren en slijpen. © Klaas De Scheirder

Derde grootste diamant ooit in Antwerpse handen: HB Antwerp zal steen van 1.175 karaat slijpen, waarde loopt wellicht in de tientallen miljoenen euro

AntwerpenMagisch moment bij data- en techbedrijf HB Antwerp in de diamantwijk: daar arriveerde maandag de derde grootste diamant van juweelkwaliteit die ooit is gevonden. De schitterende steen van 1.175 karaat (235 gram) komt uit Botswana en zal door HB Antwerp worden onderzocht en geslepen. De waarde loopt wellicht in de tientallen miljoenen euro.

  1. VIDEO: Marokkaanse gemeenschap viert overwinning tegen Spanje, minimum aan opstootjes
    Antwerpen

    VIDEO: Marokkaan­se gemeen­schap viert overwin­ning tegen Spanje, minimum aan opstootjes

    Geen leeggeroofde Meir dinsdagavond, ondanks de onheilspellende berichten op social media. Ook de achtste finale van Marokko’s WK eindigde tegen Spanje in een overwinning en ook dat moest natuurlijk gevierd worden. Dat gebeurde op straat met muziek, vlaggen en toeters, net als de vorige keren. Maar mede dankzij de goed georganiseerde sociaal werkers in de buurt bleven de confrontaties met de politie in Antwerpen tot een minimum beperkt.