Volledig scherm
De drugsdealer was al twee keer eerder veroordeeld. © rv

Dealer die agenten ramde, al vrij met enkelband

Een drugsdealer die vorige week op agenten van het Drugs Ondersteunings Team (DOT) inreed, is vrijgelaten met een enkelband. De man was al twee keer veroordeeld  voor de verkoop van cocaïne. 

De jonge O.A. en zijn kompaan waren tien dagen geleden door het Drugs Ondersteunings Team (DOT) van de lokale politie opgemerkt toen zij drugs verkocht aan een voorbijganger. Zij reden rond in een huurwagen. Toen het DOT het voertuig wilde controleren probeerde verdachte O.A. te  ontkomen door het politievoertuig te rammen. Enkele politiemensen die waren uitgestapt om de controle uit te voeren, moesten uit de weg springen.

O.A. en zijn kompaan werden gearresteerd. In hun auto lag nog een voorraad van 28 gram cocaïne en  een hoeveelheid cash geld gevonden. Chauffeur O.A. is een bekend gezicht voor de drugsspeurders. Hij werd al voor de derde keer betrapt.  Eerder werd hij al veroordeeld tot straffen van 2 jaar en van 30 maanden, telkens voor drugshandel. 

De hardleerse dealer O.A. wordt na een week in de gevangenis vrijgelaten met een elektronische enkelband. Dat besliste de raadkamer zopas. 

Advocaat Thibaud Delva  geeft mee dat zijn cliënt nooit de bedoeling had om de agenten aan te rijden. “De agenten sprongen in burgerkleding uit hun anonieme auto. Mijn cliënt had niet gezien dat zij een oranje band droegen.  Hij schrok van het plotse manoeuvre van de politiewagen voor hem en is er tegen gereden. Bij zijn arrestatie heeft hij wel flink wat klappen moeten incasseren van de inspecteurs. Dagen later had hij nog blauwe plekken.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”