Geen idee wat te doen deze zomer? Plan eens een bezoekje aan de dierentuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Geen idee wat te doen deze zomer? Plan eens een bezoekje aan de dierentuin. © De Scheirder

De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakantietips voor de regio Antwerpen

Regio AntwerpenDe zomervakantie is alweer halverwege. In juli viel er al heel wat te beleven, maar misschien ben je nog op zoek naar leuke activiteiten voor augustus. Een reisje met het gezin of een zomerkamp met vrienden? Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten entertainen, hebben wij alvast zeven leuke tips opgelijst in de regio Antwerpen. Van de ZOO van Antwerpen tot een potje minigolf: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.

 1. Muziek, verhalen en feest in ‘De Nor’ in Middelheimmuseum: “Het viel me op dat de paviljoenen in het museum zelden ‘geactiveerd’ worden”
  ANTWERPEN

  Muziek, verhalen en feest in ‘De Nor’ in Middelheim­mu­se­um: “Het viel me op dat de paviljoe­nen in het museum zelden ‘geacti­veerd’ worden”

  ‘De Nor’ is terug herrezen deze zomer. Vlakbij de ingang van openluchtmuseum Middelheim kunnen liefhebbers weer terecht voor live muziek, vertellingen, lezingen, debatten en feestgedruis aan het paviljoen van kunstenaar Dennis Tyfus. “Gelukkig kan ik in De Nor niet het hele jaar door evenementen organiseren, of ik zou geen tijd meer hebben voor mijn ander werk.”
 2. “Ik acht hem ertoe in staat hier plots voor de deur te staan”: nabestaanden van slachtoffer brutale roofmoord zeer bezorgd over penitentiair verlof dader
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Ik acht hem ertoe in staat hier plots voor de deur te staan”: nabestaan­den van slachtof­fer brutale roofmoord zeer bezorgd over penitenti­air verlof dader

  Ruim twintig jaar na zijn veroordeling tot levenslang staat Jan Somers op het punt om penitentiair verlof te krijgen. De man stond in 2003 samen met twee vrienden voor het hof van assisen nadat ze de jonge papa Gert Van Roy (30) ontvoerd, beroofd en koelbloedig geëxecuteerd hadden. Het verlof dat er nu aan zit te komen, baart Gerts familie ernstige zorgen. “Hij is een kandidaat-seriemoordenaar... Zo iemand laat je toch niet meer vrij?”