Antwerps burgemeester en N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
Antwerps burgemeester en N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever. © VRT

De Wever vreest dat Israëlisch-Palestijns conflict naar Antwerpen overwaait: “Wij zijn in verhoogde staat van paraatheid”

ANTWERPENAntwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is beducht dat het Israëlisch-Palestijns conflict overwaait naar zijn stad. De Scheldestad heeft zowel een omvangrijke orthodox-Joodse, als een omvangrijke moslimgemeenschap. “Wij zijn in verhoogde staat van paraatheid”, liet hij als studiogast in ‘De Afspraak op Vrijdag (Canvas) optekenen.

 1. Slechts 1 op 3 Antwerpenaren heeft vertrouwen in stadsbestuur: "Daling is gekoppeld aan coronacrisis”
  Antwerpen

  Slechts 1 op 3 Antwerpena­ren heeft vertrouwen in stadsbe­stuur: "Daling is gekoppeld aan coronacri­sis”

  Vanmorgen werden de resultaten van de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse overheid voorgesteld. Daarmee peilt het Agentschap Binnenlands Bestuur om de drie jaar naar de mening van de burger over tal van lokale beleidsthema’s, gaande van armoede tot wonen en van verkeer tot diversiteit. In Antwerpen is 69% van de inwoners tevreden over de stad, maar slechts 31% heeft vertrouwen in het stadsbestuur. Er zijn ook nergens meer werkzoekenden dan in Antwerpen.
 2. El Kaouakibi moet 475.000 euro van topondernemers teruggeven aan curator, maar “de doos is leeg”

  El Kaouakibi moet 475.000 euro van toponderne­mers teruggeven aan curator, maar “de doos is leeg”

  Sihame El Kaouakibi moet met haar vennootschap Wannawork zo’n 510.000 euro terugbetalen aan de curator van de failliete vennootschap Point Urbain. Het half miljoen kwam bijna volledig (475.000 euro) van schenkingen van topondernemers die geloofden in het tewerkstellingsproject dat El Kaouakibi in 2017 lanceerde. Volgens de voorlopig bewindvoerder kan Wannawork niet terugbetalen: “De doos is leeg.”