Antwerps burgemeester en N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever.
Volledig scherm
Antwerps burgemeester en N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever. © VRT

De Wever vreest dat Israëlisch-Palestijns conflict naar Antwerpen overwaait: “Wij zijn in verhoogde staat van paraatheid”

ANTWERPENAntwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is beducht dat het Israëlisch-Palestijns conflict overwaait naar zijn stad. De Scheldestad heeft zowel een omvangrijke orthodox-Joodse, als een omvangrijke moslimgemeenschap. “Wij zijn in verhoogde staat van paraatheid”, liet hij als studiogast in ‘De Afspraak op Vrijdag (Canvas) optekenen.

 1. “Schiet dan, schiet dan!” En even later zien omwonenden hoe man (46) uit zijn auto strompelt en neerzijgt
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Schiet dan, schiet dan!” En even later zien omwonenden hoe man (46) uit zijn auto strompelt en neerzijgt

  De man die maandagavond overleed op het De Coninckplein is de 46-jarige Eimert Wijnerman uit Lier. Geen onbekende voor het gerecht en dat geldt ook voor de 34-jarige Kurt V., die maandagavond kort na Eimerts dood werd gearresteerd voor een schietpartij in de Bredastraat. Hoe en of de twee incidenten met elkaar verband houden, wordt nog volop onderzocht, maar bewoners van de straat op de Antwerpse Dam werpen alvast hun licht op de kwestie. “Wat doen die biljetten van 50 euro op onze binnenplaats?”
 2. Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfsterrenhotel: “Ze palmen systematisch en illegaal de publieke ruimte in”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfster­ren­ho­tel: “Ze palmen systema­tisch en illegaal de publieke ruimte in”

  Ludieke taferelen op de trage weg doorheen het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van Antwerpen zondagmiddag. Een kleine honderd actievoerders hadden zich in badjas verzameld uit protest tegen het hotel, dat systematisch publieke ruimte inneemt en een slagboom - volledig illegaal - liet plaatsen tegen ‘een bepaald soort volkje’ volgens de hoteleigenaar. “Ocharme de hotelgasten die in hun badjas van de kamer naar de spa moeten wandelen op deze publieke plaats, uit solidariteit doen wij graag mee”, klonk het cynisch bij het ludiek protest.