Volledig scherm
Bart De wever, Zuhal Demir en Jan Jambon kwamen vandaag mee campagne voeren om de N-VA in Bilzen te steunen. © Karolien Coenen

De Wever: “Volgende Antwerpse burgemeester zal iemand van N-VA zijn”

Als Bart De Wever daadwerkelijk Vlaams minister-president wordt, dan zal iemand van de N-VA hem opvolgen als burgemeester van Antwerpen. Dat heeft hij woensdagmiddag aan VRT NWS gezegd. De Wever reageert zo voor het eerst op de uitspraak van Jinnih Beels die dit weekend herhaalde dat zij kandidaat is.

Antwerps schepen voor Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) herhaalde dit weekend in De Zevende Dag dat zij kandidaat-burgemeester is, als De Wever naar het Vlaamse niveau verhuist. De uitspraak lokte in N-VA-kringen heel wat verontwaardigde reactie uit.

De Wever reageerde woensdagmiddag voor het eerst op de kwestie. Dat Beels herhaaldelijk voor de job solliciteert, stoort hem naar eigen zeggen niet. “In ons land bestaat de vrijheid van meningsuiting”, zei hij droogjes.

Maar wie moet De Wever dan opvolgen, als hij vertrekt? “De meest geschikte persoon en dat zal iemand van de N-VA zijn”, aldus De Wever aan VRT NWS. “Gezien de krachtsverhoudingen in de gemeenteraad lijkt mij dat vrij logisch, wij hebben 23 zetels.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 2. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 3. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.