Nederlands bedrijf Cityplay overhandigt eerste ‘Belgische’ speelmat voor kinderen aan de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever en schepen Koen Kennis.
Volledig scherm
PREMIUM
Nederlands bedrijf Cityplay overhandigt eerste ‘Belgische’ speelmat voor kinderen aan de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever en schepen Koen Kennis. © Benoit De Freine

De Wever voelt zich even weer kind: Antwerpen krijgt als eerste in Vlaanderen zijn eigen speelmat

En dan komt het moment dat ook een burgemeester zich even opnieuw kind mag voelen. Bart De Wever leefde zich donderdag even uit, mét politieautootje, op de allereerste speelmat met de plattegrond van zijn stad. Nederlandse import, dat wel, van het Rotterdamse bedrijf City-Play.

 1. Onkruid overwoekert de stad Antwerpen maar stad roept verzachtende omstandigheden in: “Hitte en onweersbuien zorgen ervoor dat onkruid sneller groeit”

  Onkruid overwoe­kert de stad Antwerpen maar stad roept verzachten­de omstandig­he­den in: “Hitte en onweersbui­en zorgen ervoor dat onkruid sneller groeit”

  Het is u misschien ook al opgevallen? Op verschillende plaatsen in Antwerpen woekert het onkruid er op los. Op sommige plaatsen al gauw een meter hoog. Vooral het Eilandje lijkt getroffen door een onkruidplaag. De stad zegt elke dag ploegen op pad te sturen om het onkruid te bestrijden maar roept ook verzachtende omstandigheden in.
 2. Soulzangeres Sunday Rose (25) brengt eerbetoon aan slachtoffers Dutroux: “Vreemd hoe je toch kan opgroeien met dat leed zonder het bewust meegemaakt te hebben”
  PREMIUM

  Soulzange­res Sunday Rose (25) brengt eerbetoon aan slachtof­fers Dutroux: “Vreemd hoe je toch kan opgroeien met dat leed zonder het bewust meegemaakt te hebben”

  Exact 24 jaar na de arrestatie van Marc Dutroux brengt de jonge Antwerpse soulzangeres Sunday Rose (25) een hommage aan alle slachtoffers van de misdadiger. Geïnspireerd door fotograaf Stephan Vanfleterens beeld van de begrafenis van Julie en Melissa in 1996 schreef ze ‘Our Girls’. “Een serene hommage met respect voor de nabestaanden.”
 1. Antwerpse horeca en cultuur reageren op nieuwe ‘bijsturingen’ Cathy Berx: van “Het is een begin” tot “We worden weer in snelheid gepakt”
  PREMIUM

  Antwerpse horeca en cultuur reageren op nieuwe ‘bijsturin­gen’ Cathy Berx: van “Het is een begin” tot “We worden weer in snelheid gepakt”

  Dat de persconferentie die provinciegouverneur Cathy Bercx deze namiddag organiseerde heel wat gespreksstof zou opleveren, stond in de sterren geschreven. Vooral horeca-uitbaters keken vol spanning toe, wat zou er gebeuren met de befaamde ‘avondklok’? Die maakt vanaf vandaag plaats voor een ‘nachtklok’. Je mag weer op café tot 1 uur, maar je moet thuis zijn tussen 1.30 tot 5 uur ‘s ochtends. Het nieuws ontlokt veel hoera’s bij de Antwerpse cafés, maar bij restaurants klinkt het minder enthousiast. “Wie weet wat wordt er binnen twee weken weer aangepast?”
 2. Voorzichtige tevredenheid bij Antwerpse cultuurhuizen nu zij opnieuw de deuren mogen openen: “Sluiting was niet nodig”

  Voorzichti­ge tevreden­heid bij Antwerpse cultuurhui­zen nu zij opnieuw de deuren mogen openen: “Sluiting was niet nodig”

  Voelde u woensdagmiddag een briesje door de stad Antwerpen, dan zou dat wel eens de zucht van opluchting kunnen zijn geweest van de Antwerpse cultuursector. Gouverneur Cathy Berx opende de deuren opnieuw van de theaterzalen en cultuurhuizen en gaf deze mensen een beetje perspectief. “Beleidsmakers zien eindelijk in dat cultuurhuizen sluiten niet nodig was.”