Bart De Wever (N-VA) wil er nog graag zes jaar als burgemeester bij doen na 2024
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) wil er nog graag zes jaar als burgemeester bij doen na 2024 © Photo News

De Wever praat voor het eerst over crisis in coalitie: “Als Open Vld feitelijk oppositie wil voeren, dan moeten ze het mij komen zeggen, dan gaan we dat regelen”

Antwerpen“Ik zou wel eens met Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) willen gaan spreken. In mijn ervaring doe je beter zoiets dan allerlei verklaringen af te leggen in de media.” Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageerde donderdag op Radio 2 voor het eerst op de spanningen in het college.

  1. ASSISEN. “Losbol die zich tegen vrouwen agressief gedroeg”: proces tegen spoorloze Syriëstrijder Hicham Chaib van start
    PREMIUM
    Antwerpen/Deurne

    ASSISEN. “Losbol die zich tegen vrouwen agressief gedroeg”: proces tegen spoorloze Syriëstrij­der Hicham Chaib van start

    Op de eerste dag van het proces tegen Syriëstrijder en voormalig Sharia4Belgium-kopstuk Hicham Chaib moest de jury al meteen flink schrikken. Ze kreeg een video te zien waarop Chaib in Syrië vijf jaar geleden een gevangene executeerde. Wie het slachtoffer is, werd ondanks hulp van internationale organisaties nooit opgehelderd. Zijn familie komt pas morgen getuigen, maar de speurders deden alvast uitgebreid verslag van hun onderzoek.