Umicore onderzoekt nog steeds wat de precieze oorzaak is van de hoge loodwaarden, nu met een nieuwe piek in de periode juni-juli.
Volledig scherm
PREMIUM
Umicore onderzoekt nog steeds wat de precieze oorzaak is van de hoge loodwaarden, nu met een nieuwe piek in de periode juni-juli. © Klaas De Scheirder

De piek die niemand graag ziet: ook in zomer hoge loodwaarden in stof van Moretusburg. “Bang afwachten wat bloedprik in oktober brengt”

De loodwaarden rond de fabriek van Umicore hebben tussen midden juni en midden juli opnieuw gepiekt. Dat blijkt uit cijfers over het neervallend stof van de Vlaamse Milieumaatschappij. PVDA is niet gerust in het bloedonderzoek dat kinderen uit de buurt in oktober zullen ondergaan. Heel wat buurtbewoners zijn vooral de onzekerheid beu over wat er met hun wijk zal gebeuren.

  1. Zoo en Planckendael blijven open, maar concertreeks Zoo La La is afgeslankt tot één avond
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zoo en Plancken­dael blijven open, maar concert­reeks Zoo La La is afgeslankt tot één avond

    Wéér een koude douche voor de Antwerpse Zoo: de dierentuin kan openblijven, maar de bezoekers mogen nog enkel buiten rondlopen. De concertreeks ZOO La La wordt afgeslankt van vier avonden naar één. In plaats van 1.000 toeschouwers zijn er op zaterdag 24 oktober slechts 200 toegelaten in de Elisabethzaal. “De fairste oplossing is dat de eerste 200 mensen die een ticket kochten, kunnen komen”, beklemtoont woordvoerster Ilse Segers. Vrijdag zijn die mensen al verwittigd.