Volledig scherm
Het Zwanenmeer © Charkov City Opera & Ballet

‘De Notenkraker’ en ‘Het Zwanenmeer’ komen opnieuw naar de Elisabethzaal

Het Oekraïense Charkov City Opera & Ballet komt weer naar Antwerpen, en dat in januari met de voorstellingen ‘De Notenkraker’ en ‘Het Zwanenmeer’ in de Elisabethzaal. 

Net als de voorbije jaren brengt het gezelschap, goed voor jaarlijks meer dan 150 uitverkochte voorstellingen, opnieuw een bezoek aan de Antwerpse Elisabethzaal. Zondag 15 december 2019 kan je om 15 uur gaan kijken naar ‘De Notenkraker’ en op zondag 12 januari 2020 kan je er om 15 uur terecht voor een opvoering van ‘Het Zwanenmeer’. ‘De Notenkraker’ vertelt het verhaal van Clara Staalboom, met muziek van Tchaikovski, gebracht door het live orkest onder muzikale leiding van Jeroen Weierink. ‘Het Zwanenmeer’, met als absoluut hoogtepunt de meer dan 30 ‘fouettés’ van de Zwarte Zwaan, wordt door de stersolisten van het Charkov City Opera & Ballet op zeer hoog niveau uitgevoerd. 

Tickets voor beide voorstellingen kan je vanaf nu reserveren op www.koninginelisabethzaal.be of 070/79.00.13 (Max. €0,30/Min).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.