Deze PCC-tram zal de komende dagen niet rijden tijdens de warmste uren van de dag.
Volledig scherm
Deze PCC-tram zal de komende dagen niet rijden tijdens de warmste uren van de dag. © Klaas De Scheirder

De Lijn houdt oudere trams in Antwerpen op stal door hitte

AntwerpenDoor de hitte zullen de oudere trams van De Lijn de komende dagen niet rijden tussen 13 en 19 uur. De modernere voertuigen en de bussen volgen wel de gewone dienstregeling. 

 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organiseren”
  PREMIUM

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organise­ren”

  De timing – tijdens de kille herfst- en wintermaanden - én de energiecrisis hebben een grote invloed op de beleving van het WK voetbal in Antwerpen. Dat blijkt uit onze rondvraag in de Scheldestad. Het WK-dorp langs de Scheldekaaien gaat – zo goed als zeker – niet door. “En voorlopig ontvingen we geen enkele andere aanvraag”, weet de stad Antwerpen. Ook bij drankenhandelaars is het enthousiasme – voorlopig - zoek. “Eerlijk? We zijn momenteel eerder bezorgd over de tekorten bij onze bierleveranciers.” Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur?
 2. Zoo ontzegt abonnee definitief toegang tot dierentuin: “Ze blijft contact zoeken. Dit is niet gezond voor chimpansee Chita”
  Antwerpen

  Zoo ontzegt abonnee definitief toegang tot dierentuin: “Ze blijft contact zoeken. Dit is niet gezond voor chimpansee Chita”

  De Zoo van Antwerpen heeft een vaste bezoekster de toegang ontzegd tot de dierentuin. De dame was er al herhaaldelijk op gewezen dat haar gedrag tegenover één van de chimpansees, Chita, niet goed was voor het welzijn van het dier. Ze zocht regelmatig meerdere uren per dag interactie met het dier, wat maakte dat het niet op een correcte manier de band met de andere chimpansees kon opbouwen. “Ze heeft al zoveel kansen gehad, het is genoeg”, zegt de Zoo.