Anne Zellien en Dirk Vander Eecken organiseren samen de expo 'About Jewels and Paintings'.
Volledig scherm
Anne Zellien en Dirk Vander Eecken organiseren samen de expo 'About Jewels and Paintings'. © Klaas De Scheirder

"De dialoog tussen perfectie en imperfectie maakt onze expo spannend": koppel kunstenaars stelt zowel juwelen als schilderijen tentoon

AntwerpenEen expo waarbij zowel juwelen als schilderijen tentoon worden gesteld: het is geen alledaagse combinatie, maar juwelenontwerpster Anne Zellien (64) en hedendaags kunstenaar Dirk Vander Eecken (66) wagen zich toch aan een duotentoonstelling in Salon Kronenburg op het Antwerpse Zuid. De kunstenaars zijn niet alleen op artistiek vlak een goede combinatie, maar vormen ook in het echte leven een koppel. “Anne maakt kleine sculpturen, ik maak grote schilderijen: dat is niet zo’n gebruikelijke combinatie.”

  1. Bijna 1 op 10 Antwerpse tram- en busritten in juli niet gereden: “Dramatischer dan Game of Thrones”
    Antwerpen

    Bijna 1 op 10 Antwerpse tram- en busritten in juli niet gereden: “Dramati­scher dan Game of Thro­nes”

    “Wanneer loodsen we het Antwerpse openbaar vervoer de 21ste eeuw in?” Dat vraagt Vlaams parlementslid Imade Annouri (Groen) zich luidop af nadat hij op het kabinet van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) cijfers opvroeg over het aantal afgeschafte tram- en busritten in Antwerpen. In juli 2022 is bijna 1 op de 10 van de voorziene ritten niet gereden, zo blijkt.