Bewoners van de Borgerhoutse Tuinwijk waren afgelopen zomer niet te spreken over de nieuwe geluidsschermen langs de E313.
Volledig scherm
Bewoners van de Borgerhoutse Tuinwijk waren afgelopen zomer niet te spreken over de nieuwe geluidsschermen langs de E313. © Klaas De Scheirder

‘Dat kan stiller’: Groen start campagne tegen verkeerslawaai in en rond Antwerpen

AntwerpenOnder de slogan ‘Dat kan stiller’ lanceert Groen een campagne rond verkeerslawaai. “Eén kwart van de Antwerpenaren ondergaat dagelijks een geluidsbelasting van meer dan 65 decibel, boven de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)”, stelt gemeenteraadslid Wouter Van Besien.

 1. Stad laat lichtontwerp maken voor Antwerps Centraal Station: “Toegangspoort tot de stad nóg beter in de verf zetten”
  Antwerpen

  Stad laat lichtont­werp maken voor Antwerps Centraal Station: “Toegangs­poort tot de stad nóg beter in de verf zetten”

  De stad Antwerpen laat een lichtontwerp opmaken voor het Centraal Station. Het schepencollege heeft afgelopen vrijdag de aanstelling van een lichtontwerper goedgekeurd. “Bedoeling is om het iconische station nóg beter in de verf te zetten als een van de toegangspoorten tot de stad én het startpunt van de Via Sinjoor”, aldus schepen Claude Marinower (Open Vld). Eind 2022 moet de nieuwe verlichting klaar zijn.
 1. Antwerpse haven blijft mannenbastion: amper 1 op de 5 werknemers is vrouw
  Antwerpen

  Antwerpse haven blijft mannenbas­ti­on: amper 1 op de 5 werknemers is vrouw

  De Antwerpse haven, waar in totaal 63.000 mensen werken, blijft een mannenbastion bij uitstek: amper een op de vijf werknemers is vrouw. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Antwerpen. Bovendien is een op de zes werknemers ouder dan 55 jaar. “Sollicitanten denken nog te snel aan het stereotiepe beeld van iemand die een serieus aantal kilo’s rondsjouwt. Dat klopt natuurlijk niet”, reageert havenschepen Annick De Ridder (N-VA).
 2. Drie Antwerpse start-ups verwachten verdubbeling van omzet in 2021: “Van de pandemie een businessopportuniteit gemaakt”
  Antwerpen

  Drie Antwerpse start-ups verwachten verdubbe­ling van omzet in 2021: “Van de pandemie een businessop­por­tu­ni­teit gemaakt”

  Naar aanleiding van complimentendag zet Start it @KBC haar start-ups in de bloemetjes. Uit een recente bevraging onder de huidige lichting start-ups blijkt dat 49% van zij die al verkopen, coronajaar 2020 afsloten met stabiele cijfers en zelfs beter verkochten dan voorzien. Drie Antwerpse start-ups verklaren hun goede cijfers en vertellen hoe ze van de pandemie een businessopportuniteit hebben gemaakt.
 1. Buurtbus rijdt weer in Zeeland
  Play

  Buurtbus rijdt weer in Zeeland

 2. Liane den Haan: We willen geen land vol windturbines
  Play

  Liane den Haan: We willen geen land vol windturbi­nes