Opera Ballet Vlaanderen en nachtclub Ampere gaan een unieke samenwerking aan met 'Palmos/Half Life'
Volledig scherm
Opera Ballet Vlaanderen en nachtclub Ampere gaan een unieke samenwerking aan met 'Palmos/Half Life' © Filip Van Roe

Dans verder zetten in nachtclub na balletvoorstelling? Opera Ballet Vlaanderen en Ampere werken samen aan nachtprogramma

ANTWERPENNa de voorstelling van Opera Ballet Vlaanderen de dans gaan verder zetten in discotheek Ampere? Het is zo’n gek idee nog niet van beide instellingen. Na de première van ‘Palmos/Half Life’ zaterdag verhuist het toneel richting Ampere. “Twee Antwerpse instituten die ogenschijnlijk aan beide uitersten van het spectrum staan, komen zo samen in een opzwepende nacht van dans en techno.”

 1. Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”
  Antwerpen

  Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”

  Kunstenaar en jurist: Zaïna De Beer (34) is het allebei, en ze combineert deze twee functies ook in haar eigen bedrijf Alpha Legal Creatives. Haar doel? De creatieve geest ondersteunen, zowel qua juridisch advies als qua branding. Op vrijdag 27 mei organiseert ze een gratis workshop voor creatieve ondernemers en artiesten die meer willen weten over hoe ze hun werk online kunnen beschermen. “Het doel is om de startende creatieveling de kans te geven om te floreren.”
 2. Al twaalf jaar een Michelinster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Al twaalf jaar een Michelin­ster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”

  Op maandag 23 mei worden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt voor België en Luxemburg. Roger Van Damme (51) van Het Gebaar mag al twaalf jaar lang een ster op zijn naam schrijven. Ondertussen is Het Gebaar aan een volledige make-over bezig. “Ik ambieer geen twee sterren, maar je moet wel meeblijven met je tijd.”