Daniel Dardha (16) uit Deurne is de jongste Belgische schaakmeester ooit. Vandaag ontving hij een cheque 25.000 euro.
Volledig scherm
Daniel Dardha (16) uit Deurne is de jongste Belgische schaakmeester ooit. Vandaag ontving hij een cheque 25.000 euro. © Tessa Kraan

Daniel Dardha (16) neemt 25.000 euro in ontvangst voor het behalen van de hoogste titel in schaken

AntwerpenEen voorbeeld voor jeugdschakers, een beducht tegenstander van Bart De Wever en de jongste Belgische Internationale Grootmeester ooit. Niet voor niets werd Daniel Dardha (16) deze avond in het Felix Pakhuis geëerd voor zijn nieuwe titel, de hoogste in schaken. Het project Go for Grandmaster reikte hem een geldprijs van 25.000 euro uit: “Dat ga ik niet direct uitgeven, maar beleggen in vastgoed.”

  1. "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscholen om met mondmaskerplicht?
    PREMIUM
    Antwerpen

    "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscho­len om met mondmasker­plicht?

    Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie dat niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Hoe gaan de Antwerpse scholen om met de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar? De ene directeur vindt het een noodzakelijke maatregel, de andere betwijfelt het nut ervan: “Gelukkig zijn er relatief weinig ouders die er een probleem van maken.”