Het EK-fandorp in Antwerpen komt terug in juli.
Volledig scherm
Het EK-fandorp in Antwerpen komt terug in juli. © Klaas De Scheirder

Dan toch EK-fandorp in Antwerpen vanaf 2 juli: “Ook met 2.500 bezoekers kunnen we er een spetterend feest van maken”

AntwerpenGoed nieuws voor Antwerpse voetballiefhebbers: het EK-fandorp komt dan tóch naar de Scheldekaaien dit jaar. Op vrijdag 2 juli staat de eerste match gepland om 16 uur. Wie tickets wil, moet snel zijn, want reservatie is verplicht. 

 1. De grote revival van Sint-Anneke Plage: masterplan moet glorie van weleer herstellen met meer groen en horeca op het strand
  Linkeroever

  De grote revival van Sint-Anneke Plage: masterplan moet glorie van weleer herstellen met meer groen en horeca op het strand

  Opgehoogde dijken, horecazaken als paviljoenen en een bedrijvige jachthaven: de toekomst van het Sint-Annastrand, zoals beschreven in het nieuwe ruimtelijk ordeningsplan, ziet er rooskleurig uit. Komende jaren zet de stad in op een grondige herstructurering van de geliefde plage en omstreken. Een eerste concrete verandering zal in het najaar al zichtbaar zijn. “We willen de Plage op Sint-Anneke terug in haar oude glorie herstellen.”
 2. IN BEELD. Orient Express stoomt twee keer door ons land deze week: “Historische stoomtrein blijft tot de verbeelding spreken”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/BRUSSEL

  IN BEELD. Orient Express stoomt twee keer door ons land deze week: “Histori­sche stoomtrein blijft tot de verbeel­ding spreken”

  Slecht nieuws voor lokale treinspotters. De bekendste trein ter wereld, de Orient Express, heeft in Parijs urenlang vertraging opgelopen waardoor hij dinsdag geen tussenstop maakt in Antwerpen-Centraal. Maar niet getreurd, de historische blauwe wagons keren donderdag al terug naar de provincie, met in Essen een tussenstop van bijna een uur en ook een passage in de Koekenstad. Bovendien stopte de trein dinsdagavond wel even in Brussel-Zuid.