Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en Philip De Brabanter, algemeen directeur Q-Park, openden vrijdag parking Kooldok op het Zuid. Er zijn 1.100 autostaanplaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en Philip De Brabanter, algemeen directeur Q-Park, openden vrijdag parking Kooldok op het Zuid. Er zijn 1.100 autostaanplaatsen. © Tessa Kraan

Daar is de tweede ondergrondse parking van de Gedempte Zuiderdokken: 1.100 parkeerplaatsen en ingenieuze luchtzuivering. Maar is die capaciteit ook nodig?

AntwerpenGoed anderhalf jaar na de eerste ondergrondse parking Steendok is vrijdag parking Kooldok onder het toekomstige park op de Gedempte Zuiderdokken geopend. Verdeeld over vier verdiepingen zijn er 1.100 staanplaatsen voor auto’s, naast 178 stalplaatsen voor fietsen. Er is bovendien een vernuftige luchtzuivering geïnstalleerd. Ademen in een parking: het kán.

 1. Relschoppers roepen op om “Meir leeg te halen” na achtste finale Marokko: ouders raden elkaar aan hun kinderen thuis te houden
  Antwerpen

  Relschop­pers roepen op om “Meir leeg te halen” na achtste finale Marokko: ouders raden elkaar aan hun kinderen thuis te houden

  Met een nieuwe wedstrijd met Marokko in de hoofdrol dinsdagmiddag rijst de vrees voor opstootjes weer op. Zeker nu er op sociale media oproepen de ronde doen om vernielingen aan te richten, onder meer op de Meir. De Antwerpse politie waarschuwt niet te zullen aarzelen om in te grijpen als de openbare veiligheid in het gedrang komt. Binnen de Marokkaanse gemeenschap raden ouders elkaar aan om hun kinderen veilig thuis te houden.
 2. ASSISEN. Caféruzie leidt tot dodelijke steekpartij in Van Stralenstraat: “Ik zei ‘neersteken’, maar ik bedoelde alleen maar ‘snijden’”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Caféruzie leidt tot dodelijke steekpar­tij in Van Stralen­straat: “Ik zei ‘neersteken’, maar ik bedoelde alleen maar ‘snijden’”

  Vijf vrouwen en zeven mannen zullen vanaf vrijdag 2 december beslissen over het lot van Bryan Reyes del Rosario (29). Hij zou twee jaar geleden, op 6 juli 2020, de 45-jarige Joël Ozuna hebben doodgestoken in café Colony’s in de Van Stralenstraat. Ze zouden daar allemaal hebben afgesproken vanwege de verkiezingen die op dat moment plaatsvonden in de Dominicaanse Republiek, hun land van oorsprong.