De Universiteit Antwerpen organiseerde in mei 2018, samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de krant De Standaard, het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. 20.000 burgers ontpopten zich tot onderzoekers en maten de concentratie aan stikstofdioxide aan hun voorgevel.
Volledig scherm
De Universiteit Antwerpen organiseerde in mei 2018, samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de krant De Standaard, het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. 20.000 burgers ontpopten zich tot onderzoekers en maten de concentratie aan stikstofdioxide aan hun voorgevel. © Foto De Scheirder

CurieuzeNeuzen levert nieuwe inzichten over blootstelling: “Op zoek naar propere lucht? Verhuizen naar het platteland is geen oplossing”

Naar het platteland verhuizen op zoek naar propere lucht, loont niet altijd. Dat blijkt uit een vervolgonderzoek van CurieuzeNeuzen, het grootschalige onderzoek naar luchtkwaliteit in Vlaanderen. “Zeker wie naar de stad pendelt en lang in het verkeer zit, heeft een verhoogde blootstelling aan luchtvervuiling”, concluderen de wetenschappers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Wever gaat nog stapje verder dan Berx: mondmaskerplicht tijdens hittegolf enkel op drukke plaatsen

    De Wever gaat nog stapje verder dan Berx: mondmasker­plicht tijdens hittegolf enkel op drukke plaatsen

    De lokale politie van de stad Antwerpen zal in navolging van de beslissing van provinciegouverneur Cathy Berx de avondklok de komende dagen niet handhaven omwille van de hittegolf én zal daarenboven de mondmaskerplicht op het openbaar domein enkel handhaven op drukke plaatsen. Dat gebeurt op vraag van burgemeester Bart De Wever (N-VA). "Ik vraag verantwoordelijkheidszin van iedereen", zegt De Wever wel.