Kyle Van Droogenbroeck vecht de lange weg terug na een zwaar arbeidsongeval in de haven. Een banner van de Antwerpfans spreekt hem elke match moed in.
Volledig scherm
Kyle Van Droogenbroeck vecht de lange weg terug na een zwaar arbeidsongeval in de haven. Een banner van de Antwerpfans spreekt hem elke match moed in. © RV

Crowdfunding voor Antwerpfan Kyle die rechterbeen verloor bij arbeidsongeval: “Hij moet naar aangepast huis kunnen terugkeren”

Antwerpen/Deurne/ZoerselDanny Bartholomeeusen van ASC Number One start een crowdfunding voor Kyle Van Droogenbroeck (30). De havenarbeider én Antwerpfan verloor in januari zijn rechterbeen bij een arbeidsongeval. “Ik hoop op 20.000 euro om de aanpassingen aan zijn woning te helpen betalen”, zegt Bartholomeeusen.

 1. Donderwolken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidieadvies
  PREMIUM
  Antwerpen

  Donderwol­ken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidiead­vies

  Het loopt allesbehalve lekker in het Toneelhuis. Het bekende Antwerpse stadstheater dreigt niet alleen zijn subsidies te verliezen na een negatief advies. Nu zet ook de nieuwe directie een stap opzij. Wegens ziekte, luidt het officieel. Opvallend: de artiesten nemen nu tijdelijk het roer over. “Niet alleen onze artistieke werking maar ook de jobs van 70 vaste en minstens evenveel tijdelijke medewerkers zijn in gevaar”, aldus acteur Tom Dewispelaere maandagavond op een persconferentie in de Bourlaschouwburg.
 2. Jeugdtheater HetPaleis wil niet weg op Theaterplein: “Dit is onze thuis”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Jeugdthea­ter HetPaleis wil niet weg op Theater­plein: “Dit is onze thuis”

  Het nieuws over de nakende sloop van de Stadsschouwburg en de bouw van een nieuw theatercomplex elders in Antwerpen beroert de gemoederen. Jeugdtheaterhuis HetPaleis wil – in tegenstelling tot exploitant Be.at - geen afscheid nemen van zijn vaste stek. “We dromen van een kinderkunstencentrum op deze plek”, zegt directeur Els De Bodt. Ook oppositiepartij Groen roert zich: “Laat het Theaterplein het hart van de Antwerpse theaterbuurt blijven.”