Een joodse man aan de Antwerpse Belgiëlei.
Volledig scherm
Een joodse man aan de Antwerpse Belgiëlei. © © Bart Leye

Crisiscentrum vraagt extra waakzaamheid voor joodse gemeenschap in Antwerpen

Het dreigingsniveau voor de joodse gemeenschap in Antwerpen gaat voorlopig niet omhoog. “De gemeenschap staat al onder een verhoogd dreigingsniveau", zegt woordvoerder van de Antwerpse politie Willem Migom. “Wél vraagt het crisiscentrum extra waakzaamheid.”

0 reacties

 1. Weeskinderen in Antwerpen door de jaren heen: “Op een bepaald moment werden ze zelfs als entertainment gebruikt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Weeskinde­ren in Antwerpen door de jaren heen: “Op een bepaald moment werden ze zelfs als entertain­ment gebruikt”

  Wist je dat er vorige eeuw fanfarestoeten van weeskinderen door Antwerpen liepen? En dat een V-bom in de Tweede Wereldoorlog op het jongensweeshuis in de Durletstraat het leven aan een tiental wezen kostte? Een vergeten stuk in de geschiedenis, vond Dirk Luyten (69), en dus gaf hij al de wezen uit onze collectieve geschiedenis een stem in de vorm van een boek: “Het is niet omdat er nu nog nauwelijks vondelingen bestaan, dat de problemen in de jeugdzorg opgelost zijn.”
 2. Weduwe Ann lanceert oproep naar verloren trouwring met as van overleden echtgenoot: “Het is het laatste wat ik nog van hem heb”
  Lille/Antwerpen/Hoogstraten

  Weduwe Ann lanceert oproep naar verloren trouwring met as van overleden echtgenoot: “Het is het laatste wat ik nog van hem heb”

  Ann Lenaerts uit Wechelderzande, de weduwe van Dominique De Pryck die vorig jaar zeer plotseling overleed aan kanker, is dinsdagavond ongezien haar trouwring verloren in Antwerpen. Het sieraad is haar heel kostbaar, aangezien de ring as bevat van haar overleden echtgenoot. De dame lanceert daarom een oproep op sociale media in de hoop de ring terug te vinden.
 3. Nu al moeizame avondspits op Antwerpse Ring door werken op Viaduct Merksem: 50 minuten aanschuiven richting Nederland
  Merksem

  Nu al moeizame avondspits op Antwerpse Ring door werken op Viaduct Merksem: 50 minuten aanschui­ven richting Nederland

  Net als vanmorgen is er veel hinder op de Antwerpse Ring door de werken aan de brugvoeg van het Viaduct van Merksem. Door de werken moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. Momenteel verlies je 56 minuten vanaf de Kennedytunnel tot Merksem. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de omgeving te vermijden.