Blue Moon Team ontwikkelde thermische camera's om de lichaamstemperatuur te meten.Manager Gregory Buytaert ondergaat hier de test.
Volledig scherm
Blue Moon Team ontwikkelde thermische camera's om de lichaamstemperatuur te meten.Manager Gregory Buytaert ondergaat hier de test. © Klaas De Scheirder

Creativiteit doet wonderen bij The Beacon: twintig oplossingen om ook met corona veilig en gezond te werken

Hoe zorg je ervoor dat werknemers zich in tijden van opflakkerende besmettingen veilig voelen op kantoor? Bij The Beacon, een gemeenschap van 75 innovatieve bedrijven aan de Sint-Pietersvliet in Antwerpen, worden twee maanden lang twintig digitale oplossingen getest. Dat gaat van camera’s om de drukte te meten tot handenvrije toiletten.

  1. Nederlander krijgt stroomstoot van 50.000 volt uit nieuw politiewapen

    Nederlan­der krijgt stroom­stoot van 50.000 volt uit nieuw politiewa­pen

    Het snelleresponsteam (SRT) van de Antwerpse politie heeft zondag voor het eerst in twee jaar schoten gelost met het nieuwe stroomstootwapen X2. Een Nederlander die na een lange achtervolging het Rivierenhof was ingevlucht en de politie bedreigde met een ijzeren staaf, kreeg twee schoten uit het stroomstootwapen. Hij werd gearresteerd en voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Nederland vraagt zijn uitlevering.