Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Google Street View

Craeybeckxtunnel vannacht afgesloten voor onderhoudswerken richting Brussel

AntwerpenDe Craeybeckxtunnel op de E19 zal donderdagnacht opnieuw afgesloten worden voor het doorgaand verkeer. Gisteren ging de tunnel ook dicht voor onderhoudswerken, maar dan richting Antwerpen. 

 1. Waarom 400 leerlingen met ‘festivalbandje’ naar school trokken: “Al hun contacten worden geregistreerd”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Waarom 400 leerlingen met ‘festival­band­je’ naar school trokken: “Al hun contacten worden geregi­streerd”

  Een spannende dag voor de leerlingen van het Stedelijk Lyceum Pestalozzi in Wilrijk. 400 proefkonijnen mochten woensdagvoormiddag deelnemen aan een contact tracing-evenement. Gewapend met een modern festivalbandje, die al hun stappen registreerden, volgden ze deze ochtend les. “Dit testevenement zal uitwijzen of de technologie ingezet kan worden in de evenementensector, al gaat dit over coronagrenzen heen.”
 2. Tien jaar geleden schreeuwde hij nog z’n onschuld uit, nu staat Vlaming op Most Wanted-lijst voor drugshandel
  PREMIUM

  Tien jaar geleden schreeuwde hij nog z’n onschuld uit, nu staat Vlaming op Most Wan­ted-lijst voor drugshan­del

  De Nederlandse politie heeft dinsdag de 45-jarige Tom Michielsen uit Stabroek (Antwerpen) toegevoegd aan de Europese opsporingslijst. Hij wordt gezocht voor internationale drugshandel en hij moet nog ruim 3,5 jaar jaar gevangenisstraf uitzitten. Michielsen is de Vlaming die tien jaar geleden zijn onschuld uitschreeuwde toen hij achter de tralies vloog in Dubai wegens drugssmokkel.
 3. Van elektrische wagens tot deelfietsen: op deze manier red je je in Antwerpen zonder eigen auto (en zoveel kost het)
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van elektri­sche wagens tot deelfiet­sen: op deze manier red je je in Antwerpen zonder eigen auto (en zoveel kost het)

  In het centrum van Antwerpen wonen én een eigen wagen hebben? Het wordt steeds vaker een onverzoenbaar gegeven. Als je niet in de file staat, ben je op zoek naar parkeerplaats, en omgekeerd. Dus overwegen meer stedelingen de optie van deelmobiliteit: in de stad heb je niet alleen een groot aanbod aan steps, fietsen en scooters voor een korte verplaatsing, maar ook wagens voor een tripje naar vrienden of familie buiten de stad. Welke opties zijn er, en wat kost het? Je leest het hier!
 1. Chemiereus BASF in Antwerpse haven wil zelf medewerkers en eventueel buurtbewoners vaccineren
  Antwerpen

  Chemiereus BASF in Antwerpse haven wil zelf medewer­kers en eventueel buurtbewo­ners vaccineren

  De fabriek van BASF in de Antwerpse haven is in staat om zelf al haar 4.000 medewerkers op een viertal weken tijd te vaccineren. Dat zegt het bedrijf, na het voorstel van ondernemerskoepel Voka om grote bedrijven zelf te laten instaan voor de vaccinatie van hun personeel. Indien nodig, kan BASF zelfs een vaccinatiecentrum opzetten waar mensen uit de omgeving terecht kunnen, klinkt het.
 2. Spilfiguur fipronilcrisis riskeert vier jaar cel: “De risico’s voor de volksgezondheid namen de beklaagden er gewoon bij”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Spilfiguur fipronil­cri­sis riskeert vier jaar cel: “De risico’s voor de volksge­zond­heid namen de beklaagden er gewoon bij”

  Patrick R. uit Ravels, de spilfiguur in de fipronilcrisis, riskeert een celstraf van vier jaar. Met zijn bedrijf Agro Remijsen ontwikkelde hij een ‘wondermiddel’ om kippenstallen te reinigen. In dat product zat echter fipronil, een chemische stof die bijzonder schadelijk is voor de mens. Toen de toxische stof in 2017 in kippeneieren werd aangetroffen, moesten honderden pluimveebedrijven in België en Nederland sluiten, met enorme economische schade tot gevolg. Tien andere verdachten in het dossier hangt tot drie jaar cel boven het hoofd.
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen