De politierechtbank moest vanochtend weer een zestigtal coronadossiers behandelen.
Volledig scherm
De politierechtbank moest vanochtend weer een zestigtal coronadossiers behandelen. © LSI

‘Coronazitting’ in politierechtbank deel 2: ‘diefstal of inbreuk op het uitgaansverbod?’

AntwerpenOok vanochtend had de politierechtbank werk genoeg met de uiteenlopende corona-dossiers die zich de afgelopen 6 maanden hebben opgestapeld. Evenwel gaf het leeuwendeel van de verdachten verstek, net zoals gisteren, en moest het gros van de uitspraken dan ook in hun afwezigheid gedaan worden. Enkele verdachten toonden hun gezicht wel, wat hier en daar tot interessante situaties leidde.

 1. Dokter twijfelt of man gereanimeerd moet worden door onduidelijke wilsverklaring: “Wees zo expliciet mogelijk, elke seconde telt”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Dokter twijfelt of man gereani­meerd moet worden door onduidelij­ke wilsverkla­ring: “Wees zo expliciet mogelijk, elke seconde telt”

  “Laat mij niet onnodig afzien.” Met die wilsverklaring werden ambulanciers en MUG-dokters in het VTM-programma ‘De MUG’ in Antwerpen-Noord geconfronteerd tijdens een reanimatie van een man. Gezien het slachtoffer ongeneeslijk ziek was, besliste de MUG-arts ondanks veel onduidelijkheid en na veel overleg om de reanimatie stop te zetten en de man te laten gaan. De Ambulanciersunie roept op om wilsverklaringen zo duidelijk mogelijk op te stellen. “Elke seconde telt bij een reanimatie.”
 1. Basisschoolleerlingen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'
  Play

  Basis­school­leer­lin­gen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'

 2. Zeer grote brand verwoest landbouwschuur Philippine
  Play

  Zeer grote brand verwoest landbouw­schuur Philippine