Het gaat al niet goed in de diamantsector en het coronavirus zwengelt de nervositeit nog aan.
Volledig scherm
Het gaat al niet goed in de diamantsector en het coronavirus zwengelt de nervositeit nog aan. © photo_news

Coronavirus deelt klappen uit aan Antwerpse economie, maar ook culturele wereld deelt in brokken

Hoe hard zal het coronavirus de komende maanden de Antwerpse economie treffen? De haven verliest een pak trafiek met China, de diamant vreest dat de voorjaarsbeurzen in Hong Kong een maat voor niets worden. Ook de culturele wereld voelt de gevolgen: theatergezelschap FC Bergman ziet zijn Italiaanse debuut in Bologna in het water vallen.

 1. RECENSIE. Patine
  PREMIUM

  RECENSIE. Patine

  Het is gezellig druk op een zaterdagavond bij bistro Patine op het Antwerpse Zuid. Iets gaan drinken op het terras doet wat denken aan een avondje Parijs: zowel door de gezellige lichtjes als door de bedrijvigheid en het verkeer dat nog steeds druk op de Leopold De Waelplaats rijdt. Patine is ondertussen een gevestigde waarde op het Zuid, en is voornamelijk een wijnbistro. Wie wil kan er ook een simpele maaltijd nuttigen, en dat is precies wat wij gaan doen.
 1. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op vrijdag 25 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op vrijdag 25 september

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 66 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 89. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1664. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Antwerpen op 314 te liggen. Omdat Antwerpen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.