Nu de politieverordening van Antwerps gouverneur Cathy Berx over de extra coronamaatregelen in de provincie klaar is, zijn die maatregelen vanaf woensdagavond van kracht.
Volledig scherm
Nu de politieverordening van Antwerps gouverneur Cathy Berx over de extra coronamaatregelen in de provincie klaar is, zijn die maatregelen vanaf woensdagavond van kracht. © screenshot

Coronaregels provincie Antwerpen aangepast: mondmasker tijdens intensief sporten moet niet, maximaal vier personen per tafel op restaurant

Provinciegouverneur Cathy Berx heeft tijdens een persconferentie toelichting gegeven over de extra coronamaatregelen in Antwerpen. Er blijken ook enkele wijzigingen opgenomen in het provinciaal besluit over de maatregelen. Eén van de opvallendste veranderingen: sporten mag dan toch zonder mondmasker, als de activiteit gebeurt op plaatsen en momenten “waar het risico op overdracht bijna nihil is”. In de horeca zullen dan weer maximaal 4 mensen aan een tafeltje mogen zitten, tenzij het om een groter gezin gaat.

 1. Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen
  PREMIUM

  Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs histori­sche pareltjes in Antwerpen

  Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek ‘Wie weet waar?’ welke plaats in Antwerpen er nu zo anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats.
 2. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op donderdag 1 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op donderdag 1 oktober

  In Antwerpen zijn er op één dag 79 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 170. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 1915 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 362 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement