Johan De Muynck, directeur van Zorgbedrijf Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan De Muynck, directeur van Zorgbedrijf Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Corona of niet: in Antwerpse woonzorgcentra ligt sterfte in eerste jaarhelft lager dan in 2015 en 2017

Het Zorgbedrijf Antwerpen heeft opmerkelijke sterftecijfers vrijgegeven voor de eerste helft van 2020. In vergelijking met de vorige vijf jaar zijn er nu minder bewoners overleden. De jaren 2015 en 2017 tonen een zwaardere balans. “Door corona zijn er in april wel veel meer mensen gestorven dan anders, maar we hadden voordien geluk met een milde winter zonder griep”, zegt directeur Johan De Muynck.

 1. Lievelingsoom van Ilias aangehouden voor ontvoering; wilde bushcraften met neefje
  PREMIUM

  Lievelings­oom van Ilias aangehou­den voor ontvoering; wilde bushcraf­ten met neefje

  Nonkel Benyamine El M. (26) en zijn neefje Ilias (12) kampeerden het voorbije weekend gewoon in een tent in de wei, onder andere in Ternat. Hun bestemming was een natuurpark op de Belgisch-Franse grens waar zij enkele weken wilden “bushcraften." Dat zegt Ergun Top, advocaat van Benyamine El M. Zijn cliënt is zonet door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van ontvoering. Hij zal ook door een psychiater onderzocht worden.
 2. Het Bos viert doorstart met vijftig kunstenaars in uniek boek en nieuwe audiovisuele concertreeks: “Een superstraf najaar”

  Het Bos viert doorstart met vijftig kunste­naars in uniek boek en nieuwe audiovisue­le concert­reeks: “Een superstraf najaar”

  De hippe cultuurtempel Het Bos heeft de deuren weer geopend. Donderdagavond werd de doorstart in Het Bos gevierd met de lancering van het boek RISOTTO, waaraan vijftig kunstenaars meewerkten en vanaf volgende week start concertreeks Bosbubbles, waarbij muzikanten en kunstenaars samen voor een audiovisueel spektakel zorgen. “Na de bittere pil gaan we er weer met volle moed tegenaan.”