Dit is een archiefbeeld. Drie auto's werden weggetakeld omdat ze ongeldig gebruik maakten van een mindervalidenparkeerplaats.
Volledig scherm
Dit is een archiefbeeld. Drie auto's werden weggetakeld omdat ze ongeldig gebruik maakten van een mindervalidenparkeerplaats. © PZ Antwerpen

Controle op misbruik parkeerplaatsen voor mindervaliden: drie auto’s weggesleept

AntwerpenDe afgelopen dagen heeft het wijkteam van de regio West weer werk gemaakt van de controle op het misbruik van parkeerplaatsen en parkeerkaarten voor mindervaliden. Niet alleen nemen mensen regelmatig onterecht een voor mindervaliden voorziene parkeerplaats in, maar er zijn zelfs gevallen bekend waarbij mensen gebruik maken van mindervalidenkaarten van iemand die al overleden is.

 1. Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven
  Antwerpen

  Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven

  In de haven van Antwerpen vindt dit weekend een eerste proefvaart plaats om na te gaan of schepen met een diepgang van meer dan 15,5 meter op dagelijkse basis de haven kunnen aandoen. Dat meldt de Beroepsvereniging van Loodsen (BvL), die naar eigen zeggen zelf het initiatief nam. In het Deurganckdok wordt alvast de MSC Regulus verwacht, een containerreus van 366 meter lang maar vooral ook met een diepgang van 15,7 meter.
 2. “Mannen, we zijn gejost”: zelfs afwezige beklaagden maken derde reeks zittingen over lockdownfeestjes niet saai
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Mannen, we zijn gejost”: zelfs afwezige beklaagden maken derde reeks zittingen over lockdown­feest­jes niet saai

  Na 18 dossiers met niet minder dan 133 beklaagden kwam er woensdag een einde aan een derde reeks zittingen in de politierechtbank met als onderwerp ‘lockdownfeestjes’. Ondanks een algemene sfeer van nederigheid en spijtbetuigingen, moesten sommige beklaagden zich toch verantwoorden voor wat ongepast gedrag tijdens hun verbalisering. “Als jullie me een boete geven, verscheur ik die gewoon. Ik zal de onderzoeksrechter wel even bellen.”
 1. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet

 2. Klompenmaker Jaap in Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap in Heinkens­zand luidt de noodklok