Op kaai 913 zijn containers weggewaaid tijdens storm Aurore
Volledig scherm
Op kaai 913 zijn containers weggewaaid tijdens storm Aurore © PLA

Containers weggewaaid in Antwerpse haven

AntwerpenDe storm Aurore trekt momenteel over het land. De windstoten tot 100 km/u veroorzaken heel wat weggewaaide voorwerpen. Ook in de Antwerpse haven richtte de storm schade aan. Op kaai 913 waaiden enkele containers weg. 

 1. IN BEELD. ‘De Grote Verbinding’ een stap dichterbij: ontwerp van vijf Antwerpse Ringparken klaar
  Antwerpen

  IN BEELD. ‘De Grote Verbinding’ een stap dichterbij: ontwerp van vijf Antwerpse Ringparken klaar

  ‘De Grote Verbinding’, dat de Oosterweelverbinding samen met de zeven Ringparken en de Scheldebrug in één geheel samenbrengt, komt weer een stap dichterbij. Want de voorontwerpen voor de Ringparken Noordkasteel, Groenendaal, Lobroekdok en Het Schijn én het conceptontwerp voor Ringpark Zuid zijn afgerond. Een overzicht (mét toekomstbeelden!) van de parken langs de Antwerpse ring die de Scheldestad straks een totaal andere uitstraling moeten geven.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 3. Museum Plantin-Moretus brengt 16de eeuw naar Antwerpen met expo over Italiaanse koopman Lodovico Guicciardini
  Antwerpen

  Museum Plan­tin-Moretus brengt 16de eeuw naar Antwerpen met expo over Italiaanse koopman Lodovico Guicciardi­ni

  In 2021 is het precies 500 jaar geleden dat de Italiaanse schrijver Lodovico Guicciardini (1521-1589) geboren werd. Deze bijzondere verjaardag laat het Museum Plantin-Moretus niet onopgemerkt voorbij gaan. Met de expo ‘Komt een Italiaan naar de Nederlanden’ keert het museum met de bestseller van Guicciardini terug naar de welvarende Nederlanden van de 16de eeuw.