De 'stadskanker' aan de Pelikaanstraat. De stad keurde het ontwerp van het RUP goed en legt het nu voor aan de gemeenteraad.
Volledig scherm
De 'stadskanker' aan de Pelikaanstraat. De stad keurde het ontwerp van het RUP goed en legt het nu voor aan de gemeenteraad. © Laenen

College legt plan voor ‘stadskanker’ Pelikaanstraat voor aan gemeenteraad: Antwerpenaren kunnen zich vanaf augustus uitspreken

AntwerpenDe Antwerpenaren krijgen de kans om zich in augustus en september uit te spreken over de plannen voor de omgeving van de Pelikaanstraat. Tegenover het Centraal Station ligt een braak terrein van 15.000 vierkante meter. Het college legt het ontwerp voor het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) deze maand voor aan de gemeenteraad.

  1. Actievoerders troepen samen op Operaplein voor solidariteitsactie: “Verdomme moedig van die hongerstakers”
    Antwerpen

    Actievoer­ders troepen samen op Operaplein voor solidari­teits­ac­tie: “Verdomme moedig van die hongersta­kers”

    “Sammy Mahdi, uw hond laat ons koud. Mensen zonder papieren laten sterven is fout!” Deze zin weerklonk ettelijke keren door een micro op het Operaplein vandaag. Daar hielden enkele actievoerders en linkse bewegingen een solidariteitsactie voor de meer dan 400 sans-papiers die zestig dagen geleden in hongerstaking gingen in Brussel. Staatssecretaris Mahdi (CD&V) en het migratiebeleid bleken het middelpunt van kritiek. Om 15 uur kwam dan het nieuws dat de hongerstakers hun actie hebben stopgezet.