Deelsteps zien er vaak rommelig uit in het straatbeeld, dat wil Collectief Tegen Deelsteps aankaarten.
Volledig scherm
PREMIUM
Deelsteps zien er vaak rommelig uit in het straatbeeld, dat wil Collectief Tegen Deelsteps aankaarten. © Collectief Tegen Deelsteps

Collectief Tegen Deelsteps hekelt rondslingerende steps in Antwerpen, stadsbestuur belooft nieuwe maatregelen

AntwerpenWat begon als een ludieke chatgroep tussen vrienden, is ondertussen een Instagrampagina met meer dan 1.000 volgers geworden: Collectief Tegen Deelsteps post foto’s van steps op de meest ondenkbare plaatsen, een ergernis voor nogal wat Antwerpenaren. Vooral het wildparkeren van de deelsteps stoot hen tegen de borst. Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) erkent het probleem, en zegt dat er binnenkort nieuwe maatregelen komen tegen rondslingerende deelsteps.

  1. "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscholen om met mondmaskerplicht?
    PREMIUM
    Antwerpen

    "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscho­len om met mondmasker­plicht?

    Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie dat niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Hoe gaan de Antwerpse scholen om met de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar? De ene directeur vindt het een noodzakelijke maatregel, de andere betwijfelt het nut ervan: “Gelukkig zijn er relatief weinig ouders die er een probleem van maken.”