DJ Smos werd 53 jaar. Hij liep niet graag in schijnwerpers en hield zijn echte naam geheim voor het grote publiek.
Volledig scherm
DJ Smos werd 53 jaar. Hij liep niet graag in schijnwerpers en hield zijn echte naam geheim voor het grote publiek. © DickPics || Dick Rennings

Clubicoon DJ Smos (53) overleden na hartfalen: “Meest innemende persoonlijkheid van het nachtleven”

Een icoon uit de Belgische clubgeschiedenis is heengegaan. DJ Smos is op 53-jarige leeftijd overleden na een hartfalen. Hij was in de jaren 80 en 90 niet weg te slaan uit discotheken en clubfeesten in heel het land. Zo speelde hij als huisdeejay 26 jaar lang in Café d’Anvers. Eind 2019 hing hij zijn koptelefoon voorgoed aan de haak.

  1. Herbeleef de Antwerpse clubcultuur van de 80's en 90's met Sven Van Hees, Jan Van Biesen en Smos: “Als je een crush had op een meisje, ging je de week nadien terug naar de club in de hoop dat ze er ook was”
    PREMIUM

    Herbeleef de Antwerpse clubcul­tuur van de 80's en 90's met Sven Van Hees, Jan Van Biesen en Smos: “Als je een crush had op een meisje, ging je de week nadien terug naar de club in de hoop dat ze er ook was”

    Fill Collins Club, Liaison Dangereuses, Ancienne Belgique en uiteraard Café d’Anvers. Geen holle begrippen voor elk Antwerps feestvarken dat in de jaren tachtig en negentig graag de bloemetjes buiten zette. Net zoals de deejays die er Antwerpen housemuziek leerden kennen: Sven Van Hees, Smos en Jan Van Biesen: “Mensen kwamen tot op de parkings van ons lokaal radiostation gereden om ons signaal te kunnen opvangen.”