Cliff Hooge bij de opbouw van het vuurwerk in 2019.
Volledig scherm
Cliff Hooge bij de opbouw van het vuurwerk in 2019. © Klaas De Scheirder

Cliff (39) zou het eindejaarsvuurwerk maken in Antwerpen, maar toen kwam de afgelasting: “Al van in september mee bezig, maar gezondheid primeert”

AntwerpenWinter in Antwerpen gaat door vanaf 4 december, maar de stad schrapt het kerstchaletdorp, het nieuwjaarsvuurwerk én de nieuwjaarsreceptie. Cliff Hooge (39) van HC Pyrotechnics, de Antwerpse vuurwerkartiest die al jaren het vuurwerk voor oudjaar samenstelt, begrijpt de beslissing van de stad. 

 1. Gerecht stelt Dewinter buiten vervolging voor vechtpartij: “Oussama S. provoceerde mij.”
  Antwerpen

  Gerecht stelt Dewinter buiten vervolging voor vechtpar­tij: “Oussama S. provoceer­de mij.”

  De raadkamer heeft vanmorgen een incident tussen politicus Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Oussama S. geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. De Marokkaanse man had Dewinter aangeklaagd na een incident op de Amerikalei in juni vorig jaar. Het verhaal over het incident dat Oussama S. had opgehangen wordt tegengesproken door de camerabeelden. De man moet de gerechtskosten betalen.
 2. Expo Helden in Harnas sluit af met concert in Nottebohmzaal
  Antwerpen

  Expo Helden in Harnas sluit af met concert in Nottebohm­zaal

  Je laten onderdompelen in de wereld van ridders en muziek uit de zestiende eeuw, en dat in de prachtige setting van de Nottebohmzaal? Op vrijdag 21 januari sluit de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience de expo ‘Helden in harnas’ feestelijk af met een coronaproof concert van Graindelavoix. Het Antwerpse ensemble voert de muzikale bewerkingen uit van het ridderepos ‘Orlando Furioso’ door de Antwerpse polyfonist Jacquet de Berchem.
 3. Nooit zoveel vrachtwagens door Liefkenshoektunnel, maar nog steeds veel minder auto’s dan vóór corona: “Thuiswerk speelt rol, meer werknemers kiezen ook voor fiets”
  Antwerpen

  Nooit zoveel vrachtwa­gens door Liefkens­hoek­tun­nel, maar nog steeds veel minder auto’s dan vóór corona: “Thuiswerk speelt rol, meer werknemers kiezen ook voor fiets”

  Het voorbije jaar is er 11 procent meer verkeer door de Liefkenshoektunnel gereden dan in 2020. Alles samen maakten bijna 10,4 miljoen vrachtwagens en personenwagens gebruik van de verbinding. “Voor ons is 2021 een ‘tussenjaar’ geworden: meer dan in 2020, nog steeds minder dan in 2019”, zegt Marc Persoon, operationeel manager van de NV Tunnel Liefkenshoek.