Volledig scherm
Timothy Tynes gaat naar China om nadien Chinese keuken in menu te verwerken. © Klaas De Scheirder

Chef van Atelier Maple wil authentieke Chinese gerechten op de kaart, en gaat daarvoor naar China

Timothy Tynes (32), chef-kok van het Antwerpse restaurant Atelier Maple, wil op zijn menukaart binnenkort enkele authentieke Chinese gerechten zetten. Daarvoor maakt hij een culinaire reis helemaal naar Peking, om het van de Chinezen zelf te leren. 

Op 28 augustus vertrekt Timothy Tynes voor tien dagen naar China, voor een culinaire uitwisselingsreis. Hij krijgt van Jong Keukengeweld de kans om samen met een goede vriend, die ook kok is, in China inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten. In ruil daarvoor zal Timothy in Peking ook zelf als gastchef laten zien hoe het er in een Europese keuken aan toe gaat.

“In een groot hotel in Peking gaan wij meehelpen met de service, als gastchef”, zegt Timothy. “Ik leer hen hoe het er in de keuken van Atelier Maple aan toe gaat en in ruil daarvoor hoop ik te leren hoe de Chinese keuken werkt. Ik ben nog nooit in China geweest, dus ik wil er ook vooral gerechten proeven die authentiek Chinees zijn, en die dan ook leren bereiden.”

Timothy hoopt dus inspiratie op te doen voor de menukaart van Atelier Maple. “We lopen die tien dagen ook mee in de service van een aantal toprestaurants, als ‘stage’, en zo leer ik hoe de authentieke Chinese keuken werkt. Ik hoop er bijvoorbeeld dumplings te leren maken, of een perfecte Pekingeend. Er zijn mensen die er 40 jaar over doen om die techniek van Pekingeend onder de knie te krijgen, en ik hoop dat ik ook iets van die techniek kan bijleren.” Die Pekingeend komt dan misschien op de menukaart van Atelier Maple terecht, want na de reis wil Timothy enkele Chinees geïnspireerde gerechten serveren in zijn restaurant.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drugsbaas regelt uithalingen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    Drugsbaas regelt uithalin­gen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ahmet T. (28) uit Merksem veroordeeld tot twaalf jaar cel en 80.000 euro boete als leider van een criminele organisatie die op grote schaal partijen cocaïne had ingevoerd via de haven van Antwerpen. Opmerkelijk: Ahmet T. bleef zelfs na zijn aanhouding de uithalingen coördineren via binnengesmokkelde gsm’s in zijn cel. Dertien medebeklaagden kregen celstraffen van één tot acht jaar en boetes tot 40.000 euro opgelegd.
  2. Poppentheater, graffiti of toch eerder een natuurwandeling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Poppenthea­ter, graffiti of toch eerder een natuurwan­de­ling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Beeldend kunstenaar Bram Rombouts, klankkunstenaar Wannes Deneer en stadsdichter Maud Vanhauwaert nodigen je graag uit op zaterdag 25 januari tussen 16 en 18 uur in het ‘Motorarium’. Samen houden ze er een theatrale ceremonie ter afscheid van de fossiele brandstoffen. Ze stellen daarbij een naakt motorblok tentoon, dat een laatste doodreutel uitstoot. Die reutel wordt live verwerkt tot een muzikale compositie. Oh, en natuurijk is er ook de bijhorende koffietafel. Maud Vanhauwaert was twee jaar lang Antwerps stadsdichter. Op Gedichtendag 30 januari geeft Maud de fakkel van stadsdichter door aan haar opvolger Seckou.