Een laborant van politie onderzoekt de kogelinslagen in de Gryspeerstraat. Hoofdverdachte is Mohamed El H. uit Borgerhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Een laborant van politie onderzoekt de kogelinslagen in de Gryspeerstraat. Hoofdverdachte is Mohamed El H. uit Borgerhout. © Marc De Roeck

Chatberichten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmilieu: “Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs”

Deurne stond eind augustus 2020 in rep en roer na maar liefst zeven aanslagen met granaten en kalasjnikov. Burgemeester De Wever stuurde zijn Bearcat en veel politie de straat op. De daders bleven onvindbaar. Tot de chatdienst Sky ECC werd gekraakt, en de berichtjes de speurders naar de criminelen leidden. Hoofdverdachte Mohamed El H. riskeert 6 jaar cel.

 1. Rechter fluit procureur terug in Sky ECC-zaken tegen drugsbaron ‘Dikke Nordin’ en co: “Dossiers zijn onvolledig, zo kan ik niet oordelen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rechter fluit procureur terug in Sky ECC-zaken tegen drugsbaron ‘Dikke Nordin’ en co: “Dossiers zijn onvolledig, zo kan ik niet oordelen”

  De Sky ECC-dossiers tegen kopstukken uit het Antwerpse drugsmilieu zoals Nordin El Hajjioui, Younes El B. en Omar G. zijn onvolledig. De rechter kan onmogelijk oordelen over schuld en bestraffing. De dossiers bevatten te weinig info over hoe politie de Sky ECC-chatberichten heeft gekraakt en geïnterpreteerd. De rechter stuurde de procureur weg met een fameuze vakantietaak: “Vervolledig de dossiers en dan wil ik vanaf 7 oktober de zaken opnieuw bekijken.”
 2. Man (45) neergestoken door nieuwe vriend (42) van ex toen hij wellicht zoon kwam ophalen: slachtoffer op straat overleden
  Antwerpen

  Man (45) neergesto­ken door nieuwe vriend (42) van ex toen hij wellicht zoon kwam ophalen: slachtof­fer op straat overleden

  Een 45-jarige man uit Ekeren is donderdag omstreeks 17 uur overleden na een steekpartij in de Twee Netenstraat, op de Antwerpse Dam. Het slachtoffer belde zelf nog het noodnummer, maar alle hulp kwam te laat. De politie kon een 42-jarige verdachte met de Nederlandse nationaliteit oppakken. Volgens getuigen ging het om een conflict in de relationele sfeer.