CD&V wil dat stad Fakkeltheater en vormingscentrum Elcker-Ik reddingsboei toewerpt

De Antwerpse CD&V roept het stadsbestuur op om het Fakkeltheater en vormingscentrum Elcker-Ik te helpen. Die organisaties verliezen hun Vlaamse tewerkstellingssubsidies, de zogenaamde gesco-middelen. Caroline Bastiaens (CD&V) snijdt de zaak aan op de gemeenteraad van volgende week.

 1. Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelgebied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelge­bied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”

  Je staat er niet meer bij stil in het historische hart van Antwerpen, maar deze maand is het 50 jaar geleden dat winkelbuurt De Wilde Zee autovrij werd. Een pak straten en pleinen volgden snel. Stuwende kracht was socialist Bob Cools, de eerste schepen van Ruimtelijke Ordening in ons land. Zijn partij Vooruit verraste hem nu met taart. Van de iconische bakkerij Goossens, dat slaat niemand af.
 2. Universiteit Antwerpen verwelkomt jonge Oekraïense studenten in Taaljaar Nederlands: “Dit zijn de Olympische Spelen van onze taalcursussen”
  Antwerpen

  Universi­teit Antwerpen verwelkomt jonge Oekraïense studenten in Taaljaar Nederlands: “Dit zijn de Olympische Spelen van onze taalcursus­sen”

  Linguapolis, het taalinstituut van de Universiteit Antwerpen, ontvangt ruim vijftig anderstalige studenten die in Antwerpen het voorbereidende jaar Nederlands komen volgen. De studenten komen uit bijna alle continenten. Ook negen Oekraïense vluchtelingen starten aan het uitdagende traject om in één jaar tijd Nederlands te leren. Sinds deze week zijn ze student aan UAntwerpen.
 3. Geitestoet met 700 figuranten lokt tienduizenden kijkers: “De weergoden komen duidelijk uit Wilrijk”
  Antwerpen

  Geitestoet met 700 figuranten lokt tienduizen­den kijkers: “De weergoden komen duidelijk uit Wilrijk”

  Twee jaar uitstel door de coronapandemie maakte de honger érg groot. Geen wonder dus dat zondag enkele tienduizenden mensen langs het parcours van de achtste Geitestoet stonden. Wilrijk leek weer even het dorp dat het in hart en ziel eigenlijk altijd is geweest. Van Lange Wapper tot Jommeke, van de steltenlopers tot het koor ‘A la minute’: het was een blij weerzien na zeven jaar.