De Begijnenstraat, een van de vele woonerven in het centrum van Antwerpen. Volgens CD&V komen auto's door de inrichting soms te dicht bij de huisgevels.
Volledig scherm
De Begijnenstraat, een van de vele woonerven in het centrum van Antwerpen. Volgens CD&V komen auto's door de inrichting soms te dicht bij de huisgevels. © RV

CD&V vindt Antwerpse woonerven niet veilig genoeg: “Auto’s te dicht bij huisgevels”

AntwerpenCD&V roept het Antwerps districtscollege op om de woonerven veiliger te maken. “In een aantal straten kunnen auto’s te dicht bij de gevels rijden”, werpt districtsraadslid Jan Braeckmans op. Volgens districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA) geven de ongevallencijfers niet aan dat er een probleem is.

 1. Ererector Alain Verschoren (66) van Universiteit Antwerpen onverwachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”
  Antwerpen

  Ererector Alain Verschoren (66) van Universi­teit Antwerpen onver­wachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”

  In de nacht van donderdag op vrijdag is Alain Verschoren, voormalig rector van de Universiteit Antwerpen, onverwachts overleden in Tenerife. Hij werd 66 jaar en laat een echtgenote, twee kinderen en twee kleinkinderen na. “Zonder Alain stond onze universiteit niet waar ze vandaag staat”, reageert huidig rector Herman Van Goethem. “Zijn verdienste is enorm.”
 1. Leerlingen op Ostrea kunnen ontdekken wie ze zijn
  Play

  Leerlingen op Ostrea kunnen ontdekken wie ze zijn

 2. Drugslaboratorium ontdekt in Westdorpe, vijf arrestaties
  Play

  Drugslabo­ra­to­ri­um ontdekt in Westdorpe, vijf arresta­ties