Volledig scherm
Mauro Pawlowski en Phillippe Cortens brengen DJ-set met enkel cassettes © Tom Cornille

Cassettes van Antwerpse kringwinkel op Pukkelpop

Wie dacht dat cassettes passé waren, heeft het mis! Mauro Pawlowski (dEUS) en Phillippe Cortens schenken met hun muziekproject Circular Media Channel (CMC) een tweede leven aan oude en ‘vergeten’ cassettes van De Kringwinkel in Antwerpen. Zondag spelen ze in de Booth op Pukkelpop in Hasselt.

Cassettes leken ten dode opgeschreven. Maar niets is minder waar. Volgens Official Charts uit het Verenigd Koninkrijk staat de verkoop van cassettes dit jaar het hoogst sinds 2004. Zo verkocht achttienjarig Amerikaans toptalent Billie Eilish dit jaar bijvoorbeeld al 4.000 cassettes. Die trend is niet onopgemerkt aan Mauro en Phillippe voorbij gegaan. De afgelopen maanden doken ze in de collectie muziekcassettes van De Kringwinkel te Antwerpen, om een bonte verzameling aan audiomateraal samen te rapen. “Dat de cassette aan populariteit wint, is bij ons nog niet voelbaar. Maar daar hopen we op deze manier snel verandering in te brengen”, zegt Roxanne Kempynck van De Kringwinkel. “Volgens mij worden de cassettes de nieuwe LP’s!”

Met hun dj-set wil CMC voluit voor een totaalervaring gaan. “Hoed u voor een kinky mix van zingende grootmoeders, over pure noise en medische cassettes, tot B-kanten van schlagerzangers”, waarschuwt De Kringwinkel op haar website.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Achter de schermen van Cultuurmarkt heerst financiële ongerustheid: Fakkeltheater vreest wegvallen subsidies

  Achter de schermen van Cultuur­markt heerst financiële ongerust­heid: Fakkelthea­ter vreest wegvallen subsidies

  Duizenden bezoekers hebben hun ogen de kost gegeven op de jaarlijkse Cultuurmarkt. De hele Antwerpse binnenstad vormde het decor voor honderden cultuurhuizen die hun programma voor het komende seizoen voorstellen. Dankzij een (opnieuw) erg warme zomerdag was de sfeer erg goed. Toch is het niet alleen peis en vree. Het Fakkeltheater hoopt nog steeds opnieuw op Vlaams geld om de toekomst van het populaire theaterhuis veilig te stellen.
 2. Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Een bewoner van de Haantjeslei belde zaterdagnacht de politie omdat ze zag hoe twee mannen verschillende fietsen weghaalden uit de straat. Bij aankomst van de politie zetten beide verdachten het op een lopen. Eén van de verdachten kon in de Lemméstraat gevat worden. Hij had zich onder een auto verstopt, maar kon na een schermutseling door de inspecteurs geboeid worden. Hij verklaarde zelf dat hij te veel drugs had gebruikt en daarom geen controle had over zijn acties. Na een controle bleek de 41-jarige man nog geseind te staan ook omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten.
 3. Motorrijder zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Motorrij­der zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Op de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat is zaterdagnacht een man van 38 jaar zwaargewond geraakt toen hij, rijdend op een brommer, op een wagen knalde die bezig was met een parkeermanoeuvre. De man kwam zwaar ten val en bloedde hevig. Een ploeg van het politiewijkteam kon de man de eerste zorgen aanbieden door een tourniquet aan te leggen in afwachting van de medische hulpdiensten. De man bleek rond te rijden zonder helm. Volgens een getuige had hij eerder al een rood licht genegeerd en reed hij aan hoge snelheid toen hij inreed op de parkerende wagen. De man verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar zijn toestand stabiliseerde in het ziekenhuis. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man onder invloed was op het moment van het ongeval.