Volledig scherm
Mauro Pawlowski en Phillippe Cortens brengen DJ-set met enkel cassettes © Tom Cornille

Cassettes van Antwerpse kringwinkel op Pukkelpop

Wie dacht dat cassettes passé waren, heeft het mis! Mauro Pawlowski (dEUS) en Phillippe Cortens schenken met hun muziekproject Circular Media Channel (CMC) een tweede leven aan oude en ‘vergeten’ cassettes van De Kringwinkel in Antwerpen. Zondag spelen ze in de Booth op Pukkelpop in Hasselt.

Cassettes leken ten dode opgeschreven. Maar niets is minder waar. Volgens Official Charts uit het Verenigd Koninkrijk staat de verkoop van cassettes dit jaar het hoogst sinds 2004. Zo verkocht achttienjarig Amerikaans toptalent Billie Eilish dit jaar bijvoorbeeld al 4.000 cassettes. Die trend is niet onopgemerkt aan Mauro en Phillippe voorbij gegaan. De afgelopen maanden doken ze in de collectie muziekcassettes van De Kringwinkel te Antwerpen, om een bonte verzameling aan audiomateraal samen te rapen. “Dat de cassette aan populariteit wint, is bij ons nog niet voelbaar. Maar daar hopen we op deze manier snel verandering in te brengen”, zegt Roxanne Kempynck van De Kringwinkel. “Volgens mij worden de cassettes de nieuwe LP’s!”

Met hun dj-set wil CMC voluit voor een totaalervaring gaan. “Hoed u voor een kinky mix van zingende grootmoeders, over pure noise en medische cassettes, tot B-kanten van schlagerzangers”, waarschuwt De Kringwinkel op haar website.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.
 2. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.