Campus Middelheim van de Universiteit Antwerpen kleurt twee weken oranje. Hiermee toont de universiteit zich solidair tegen geweld tegen vrouwen.
Volledig scherm
Campus Middelheim van de Universiteit Antwerpen kleurt twee weken oranje. Hiermee toont de universiteit zich solidair tegen geweld tegen vrouwen. © Stefan Dewickere

Campus Middelheim in oranje jasje tegen seksueel geweld

AntwerpenTijdens Orange The World, een initiatief van de Verenigde Naties, vinden er wereldwijd acties plaats om seksueel en fysiek geweld tegen vrouwen aan de kaak te stellen. Het initiatief ontging ook de Universiteit Antwerpen niet, die voor de gelegenheid de Campus Middelheim tot 10 december in een oranje jasje steekt.

 1. Jaarboek Armoede (UAntwerpen): “Ondanks alle beleid blijft armoederisico in België stabiel”
  Antwerpen

  Jaarboek Armoede (UAntwerpen): “Ondanks alle beleid blijft armoederi­si­co in België stabiel”

  Ondanks alle beleidsmaatregelen voor armoedebestrijding die in ons land de voorbije decennia zijn genomen, blijft het armoederisico nagenoeg stabiel in economisch goede én slechte tijden. Dat blijkt uit het Jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting van de aan de Universiteit Antwerpen verbonden Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding. Er is wel beweging binnen subgroepen van de bevolking: voor 65-plussers daalde het risico om in armoede te belanden, voor kinderen en mensen van actieve leeftijd steeg het.
 2. Been van 61-jarige vrouw raakt gekneld tussen bakfiets en roltrap in voetgangerstunnel: “Het bloed stond tot in mijn schoen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Been van 61-jarige vrouw raakt gekneld tussen bakfiets en roltrap in voetgan­gers­tun­nel: “Het bloed stond tot in mijn schoen”

  De liften in de Sint-Annatunnel zijn al geruime tijd defect, tot grote ergernis van de Antwerpenaar. En het blijft helaas niet altijd bij ergernis, zo kan de 61-jarige Griet getuigen. Zij moest afgelopen maandag noodgedwongen met haar bakfiets de roltrap op, en kwam klem te zitten tussen dat gevaarte en de zijwand. “Een flink stuk van mijn huid werd helemaal losgetrokken.”